Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ RTCG Portal ]

18. 08. 2021. 23:26 >> 23:43
1

USPJEH KOŠARKAŠA

CG sa maksimalnim učinkom ide u kvalifikacije

Crnogorski košarkaši, pobjedom nad Danskom (79:67), ostvarili su maksimalan učinak od četiri pobjede na pretkvalifikacionom turniru za plasman na Mundobasket. “Crveni” su i prije večerašnje utakmice osigurali prvo mjesto u grupi E i prolaz u kvalifikacije.

Već na startu ostvarena je velika prednost - 15 vezanih poena postigla je Crna Gora za 17:2, a tokom prve četvrtine prednost je bila i 22:4.

18 razlike bilo je i u finišu poluvremena - 38:20, ali je Danska do poluvremena uspjela da zaustavi "crvene" na samo poen i priđe na 39:27.

Danci su priprijetili tokom treće četvrtine i primakli se na samo pet poena minusa - 46:41.

Nakon tajmauta uslijedio je pravi odgovor, 11:2 serija i prednost od 57:43, koja je omogućila da "crveni" lagano privedu meč kraju.

Selektor Boško Radović pružio je večeras šansu igračima sa manjom minutažom, pa u sastavu nije bilo Nikole Ivanovića i Džastina Kobsa, a Filip Barović i Marko Todorović su bili na klupi.

Igor Drobnjak postigao je 15 poena, Pavle Đurišić 14, Vasilije Baćović 12, a Dino Radončić i Radoslav Spasojević po 11.

U timu Danske najefikasniji je bio Aris (16), Stormark 8 poena, Bonde 9...

Uoči meča, predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG), Nikola Peković, uručio je zahvalnice Jeleni Dubljević, koja se oprostila od reprezentacije, i bivšem reprezentativcu Blagoti Sekuliću.

Kvalifikacije za Mundobasket počinju u novembru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније