Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

24. 07. 2017. 20:26   >>  20:10

MOŽDA I SUTJESKA

Teodo i Lovćen sigurno u ABA 2

Na Skupštini ABA lige danas u Beogradu zvanično je donešena odluka o pokretanju Druge ABA lige, koja kreće od sezone 2017/18. U njoj će učestvovati najmanje dva kluba iz Crne Gore - tivatski Teodo i cetinjski Lovćen, dok će Sutjeska mjesto u takmičenju morati da izbori kroz kvalifkikacini turnir.

U Drugoj Aba ligi učestvovaće 12 ekipa, od kojh je deset već poznato: Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid.

Preostala dva učesnika znaće se nakon kvalifikicionog turnira na kojem će učestvovati Sutjeska, Primorska, Vršac i pobjednik predkvalifikacionog turnira koji se organizuje za ekipe iz Bosne i Hercegovine (Mladost Mrkonjić grad, Široki i Sloboda).

Kvalifikacioni turnir za popunu Druge ABA lige biće održan od 27. do 29. septembra u Laktašima. Igraće se po sistemu svako sa svakim, a dvije najboljeplasirane ekipe ostvariće plasman u Drugu ABA ligu u sezoni 2017/18.

Šampion Druge ABA lige imaće osigurano mjesto u Prvoj ABA ligi u narednoj sezoni.

Takođe, na Skupštini ABA lige maksimalan broj predstavnika iz jedne zemlje u Prvoj ABA ligi je ograničen na pet klubova, a odlučeno je da se organizuju juniorski turniri.

"Sa željom da dodatno učvrsti poziciju pokretača razvoja košarke u regionu, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da u sezoni 2017/18 organizuje juniorske turnire", navodi se u saopštenju ABA lige.

Superkup u septembru u Baru

Skupština ABA lige odlučila je da se od 20. do 23. septembra organizuje Superkup u Baru na kome će na osnovu plasmana iz sezone 2016/17 učestvovati osam ekipa: Cedevita, Partizan NIS, Budućnost Voli, Igokea, Mega Bemax, Cibona, Mornar i FMP.

"Crvena zvezda mts nije mogla da učestvuje zbog ranije preuzetih obaveza u tom periodu i učešća na evroligaškom turniru", navodi se u saopštenju.

Takođe, kako bi se dodatno pomoglo klubovima, Skupština ABA lige je odlučila da u predstojećoj sezoni, po usvojenoj matrici, snosi troškove prevoza klubova.

"Sa istim ciljem, a na ime troškova prevoza, Skupština ABA liga j.t.d. je odlučila da klubovima koji su učestvovali u sezoni 2016/17 uplati po 12 hiljada evra. Od te sume biće oduzeta eventualno zaostala dugovanja za kazne", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније