Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 02. 2017. 22:57 >> 22:35

KOD KUĆE

Slavili Makabi i PAO

Makabi iz Tel Aviva i Panatinaikos zabilježili su pobjede u posljednjim mečevima 22. kola Evrolige odigranim večeras.

"Ponos Izraela" na svom terenu savladao je Baskoniju 85:84, dok je PAO, takođe kod kuće, bio bolji od Bamberga – 81:72.

Makabi je vodio tokom cijelog meča protiv gostiju iz Španije, ali je malo nedostajalo da lošom igrom u posljednjoj dionici (29:16) ispusti trijumf.

Ipak, iako je Baskonija uspjela da nadoknadi dvocifreni zaostatak na 180 sekundi prije kraja, nijesu mogli do potpunog preokreta. 

Domaćina je predvodio Endru Gaudlok sa 21 poenom, Silven Landsberg ubacio je tri manje, dok je bivši igrač Crvene zvezde Kvinsi Miler dodao 11. 

U poraženom sastavu najviše se istakao Andrea Barnjani sa 17 poena, Rodrig Bobua zabilježio je 16, Šejn Larkin 15, a Johanes Vojtman je pored 13 poena imao i 11 uhvaćenih lopti.

Makabi je stigao do osme pobjede i nalazi se na 13. mjestu, dok je Baskonija pretrpjela 10 poraz i sedma je. 

S druge strane, i PAO je umalo ispustio veliku prednost, pošto je imao i dvadeset poena viška, ali je na kraju ipak bez većih problema stigao do 13. trijumfa. 

Četiri igrača izdvojila su se u pobjedi domaćina – Kris Singlton sa 17, Janis Burusis i Džejms Feldin 16, odnosno Majk Džejms sa 15 poena. 

U redovima nemačkog predstavnika, koji je poslije 14 neuspjeha ostao 12, najbolji je bio Danijel Tais sa 18 poena i pet skokova, Darijus Miler i Leon Radošević zabilježili su po 11, a Nikos Zizis 10 poena. 

PAO je ovom pobjedom izbio na peto mjesto na tabeli, pošto sada ima pobjedu više od Crvene zvezde koja je poražena u Moskvi od CSKA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније