15.06.2024 08:31
Share Comments3 Edit
Čitaj mi:

POTRESNE VIJESTI

Tragedija kakvu crnogorski fudbal ne pamti: Preminuo Matija Šarkić

Crnogorski fudbal je zavijen u crno, nakon užasne vijesti koja je stigla jutros - Matija Šarkić je preminuo oko 6:30 časova u Budvi.

Kako portal RTCG saznaje, golman crnogorske reprezentacije je osjetio tegobe u stanu u Budvi, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo.

Šarkić je prije desetak dana oduševio crnogorsku javnost sjajnim odbranama na utakmici sa Belgijom, činilo se da su "hrabri sokoli" dobili golmana za narednu deceniju, ali se prerana smrt ispriječila u tome.

Policija je na licu mjesta, ispituju se sve okolnosti, ali je najvjerovatnije u pitanju prirodna smrt.

Kako nezvanično saznajemo, Šarkić je sinoć prošetao sa prijateljima u Budvi, večerao u restoranu i rano se vratio u stan.

Kada je jutros oko 6 ustao požalio se da mu je loše, zbog čega su njegovi drugovi pozvali Hitnu pomoć, ali je bilo kasno...

Matija je rođen u engleskom gradu Grimsbiju. Sin Bojana Šarkića, našeg diplomate i majke Engleskinje, Natali Tod, koja radi za Evropsku medijsku mrežu.

Fudbalsku karijeru je počeo u mlađim kategorijama Anderlehta, ali je brzo prešao u Aston Vilu.

Bio je fudbaler slavnog kluba iz Birmingema i Vulverhemptona, ali je često išao na kaljenje u ekipe iz nižeg ranga engleskog fudbala.

Ove sezone je postao prvi golman Milvola i bio je jedan od najboljih igrača popularnih "lavova", kojima je na tri posljednja meča u Čempionšipu sačuvao mrežu.

Nakon što je igrao za mlađe kategorije naše selekcije, debitovao je za seniorski tim 19. novembra 2019. godine, kada je na poziv tadašnjeg selektora Faruka Hadžibegića stao između stativa u duelu sa Bjelorusijom, koju je Crna Gora dobila 2:0.

Ukupno je skupio devet nastupa za reprezentaciju "hrabrih sokola", a posebno je oduševio na posljednjem protiv Belgije kada je zadivio i domaću i evropsku javnost fenomenalnim intervencijama.

Izgledalo je da smo, i pored poraza, dobili mnogo - golmana za narednih 10-ak godina, a niko nije mogao ni da nasluti da će mu to biti posljednji put da je stao između stativa.

Njegov brat blizanac Oliver je ofanzivni vezista i jedan je od najzalužnijih za istorijsku titulu Dečića.