Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

26. 09. 2024. 10:19 >> 10:22
Čitaj mi:

liga evrope 1.kolo

Totenhem se vraća poslije godinu na međunarodnu scenu; Murinjo pod pritiskom

Današnji program Lige Evrope otvoriće Malme i Rendžers koji se sastaju na "Eleda stadionu" od 18.45.

Švedski prvak je svoju evropsku avanturu započeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima je dogurao do plej-ofa, međutim do grupne faze nije mogao jer ga je nadigrala Sparta iz Praga, tako da se morao "spustiti" u Ligu Evrope.

Treba napomenuti to da su "plavci" prvi u švedskom prvenstva nakon 24 odigrana kola sa osam bodova prednosti u odnosu na Jurgorden i sve su bliži osvajanju novog šampionskog naslova.

Sa druge strane, Rendžers je  prije par sezona  dogurao do samog finala u kojem je bolji od njega bio Ajntraht, dok je prošle godine u osmini finala poražen od Benfike.

Rendžers već sada zaostaje pet bodova za Seltikom na tabeli Premiješipa i mora pronaći način da se "trgne" kako već u ranoj fazi sezone ne bi izgubio šansu za osvajanje titule.

Nakon godinu pauze, Totenhem se vraća na međunarodnu scenu, a u prvom kolu Lige Evrope ugostiće Karabag večeras od 21h.

"Pevci" čekaju na trofej dugih 16 godina a Postekoglu ga je već najavio.

Totenhem je za vikend protiv Bretforda 3:1 odigrao najbolji meč od početka sezone.

Gosti su svoju evropsku avanturu započeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima su dogurali do plej-ofa, ali tamo ih je porazio Dinamo iz Zagreba, tako da su morali da se zadovolje igranjem u Ligi Evrope.

Prošle sezone su dogurali do osmine finala ovog takmičenja u kojem ih je izbacio posljednji finalista, Bajern iz Leverkuzena.

Karabag je vezao tri pobjede uoči ovog meča i trenutno je prvi na tabeli azerbejdžanskog prvenstva, ali kvalitet je na strani Totenhema i tipujemo rutinski trijumf "pevaca".

Duel Rome i Atletik Bilbao je po kvalitetu derbi prve runde, ali još dva meča izazivaju veliku pažnju.

Prvi je svakako u Istanbulu gdje Fenerbahče dočekuje belgijski Union Sen Žil a sve zbog trenera Žozea Murinja i to posle poraza od Galatasaraja kada je zaratio sa novinarima.

Posle poraza od šampiona Murinjo nije izašao na pres konferenciju što su novinari protumačili kao izbjegavanje i nepoštovanje.

"Nepoštovanje sam osjetio samo ja. Čekao sam 70-80 minuta na pres konferenciju i to je neprihvatljivo. To je jedini razlog, a ne bježanje od medija. Čekati na pres 15 minuta, pola sata je OK, ali 70 minuta? To je nepoštovanje", objasnio je Murinjo.

 ČETVRTAK

Fenerbahče – Union Sen Žil 18.45
Malme – Rendžers 18.45
Ajaks – Bešiktaš 21.00
Ajntraht - Plzen 21.00
FCSB – RFS 21.00
Lion – Olimpijakos 21.00
Roma – Bilbao 21.00
Braga – Makabi TA 21.00
Totenhem – Karabag 21.00

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније