Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

30. 01. 2023. 20:38 >> 20:34

INTERVJU

Mesi žali zbog kontroverzi protiv Holandije na Svjetskom prvenstvu

Argentinski fudbaler Lionel Mesi rekao je da žali zbog oštre razmjene riječi sa selektorom i reprezentativcima Holandije poslije četvrtfinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Mesi je radiju Urbana Plej iz Buenos Ajresa dao prvi intervju otkako je sa Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru. Kapiten Argentine je u intervjuu pričao o svemu što se dogodilo sa Holanđanima, poslije pobjede njegove ekipe na penale, u utakmici u kojoj je sudija pokazao 17 žutih kartona.

Kada je Mesi postigao gol iz jedanaesterca u regularnom dijelu utakmice, stao je ispred selektora Holandije Luja van Gala i stavio obije ruke preko ušiju. Poslije utakmice nepristojno je gestikulrao prema klupi Holandije i vrijeđao je dvostrukog strelca Vauta Veghorsta.

"Ne dopada mi se to što sam uradio, ne dopada mi se ono što se dogodilo poslije utakmice. To su trenuci puni tenzije, puni nervoze. Sve se brzo dešava i ljudi reaguju onako kako reaguju. Ništa nije bilo planirano, samo se dogodilo", rekao je Mesi.

Taj četvrtfinalni duel bio je okružen kontroverzama. Prije utakmice Van Gal je rekao da su njegovi igrači bolje pripremljeni od Argentinaca za penale. On je rekao i da "Mesi nije pipnuo loptu", u polufinalu te dvije ekipe na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, koje je Argentina takođe dobila poslije jedanaesteraca.

Mesi je rekao da su mu saigrači ispričali šta je Van Gal rekao kako bi ga motivisali. U vezi situacije sa Veghorstom, Mesi je rekao da je to bilo "prirodno".

"Reagovao sam na taj način. Bilo je mnogo stvari sa tim fudbalerom, trenuci tenzije... Bio sam u miks zoni i to se jednostavno dogodilo. Ne sviđa mi se takva slika, ali takve stvari se dešavaju", naveo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

On je rekao da je Argentina "uopšte gledano bila bolja od svojih rivala", a kao najtežeg protivnika na turniru naveo je Meksiko, protivnika u grupnoj fazi.

"To je bio najgori meč koji smo odigrali pošto je mnogo stvari bilo uključeno u ishod tog duela", dodao je Mesi.

Argentina je izgubila prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu od Saudijske Arabije sa 1:2, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja u istoriji svjetskih prvenstava i morala je da pobijedi Meksiko kako bi zadržala šanse za prolaz u nokaut fazu. Argentinska ekipa je pobijedila sa 2:0.

Mesi je rekao da nije gledao snimak finalne utakmice protiv Francuske, koju je Argentina dobila posle jedanaesteraca sa 4:2, nakon što je posle regularnog dijela i produžetaka bilo 3:3.

"Od tog dana, sve se promijenilo. Srećom, ono što smo toliko sanjali, dogodilo se. Toliko sam to želio i na kraju se ostvarilo", naveo je fudbaler Pari Sen Žermena.

Upitan je i šta bi rekao mladom Mesiju u detinjstvu, da može.

"Čeka te nešto izuzetno, ne možeš ni da zamisliš. Imaćeš divan put, moraćeš da prevaziđeš neke teške trenutke, ali nikada nemoj da odustaješ od svojih snova, pošto ćeš na kraju dobiti najpoželjniju nagradu. Tvoj film će imati srećan kraj", naveo je Mesi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније