Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Sport klub ]

16. 01. 2023. 12:55 >> 12:50

PREMIJER LIGA

Lids doveo mladog Francuza iz Hofenhajma

Lids Junajted je potpisao ugovor sa napadačem Hofenhajma Žoržinjom Ruteom za klupski rekord.

Ovaj 20-godišnji Francuz stigao je na Eland Roud i potpisao ugovor na pet i po godina, a cijeli transfer sa klauzulama mogao bi na kraju da iznosi 40 miliona eura (oko 36 miliona funti).

Rute je karijeru počeo u Renu odakle se 2021. preselio u Hofenhajm za koji je ukupno odigrao 64 utakmice i postigao 11 golova.

U njemačkom bundesligašu su svjesni da nisu mogli da ga zadrže. Pogotovo kad je Lids ponudio ogroman novac.

„Žalimo zbog preranog odlaska ovog veoma talentovanog igrača, koji nije samo sjajan momak, već ima i sposobnost da pruži spektakularne trenutke na terenu. U svijetlu treće najveće cijene transfera u istoriji kluba, kao i jasno izražene želje da se preseli, ne bi imalo smisla blokirati mladog igrača kao što je Žorži sa puta kojim ide. Siguran sam da nisam jedini kome će nedostajati“, rekao je direktor Hofenhajma Aleksander Rozen.

Žoržinjo Rute se u Lidsu pridružio golmanu Ilanu Melijeu sa kojim je u martu prošle godine igrao zajedno u mladoj reprezentaciji Francuske.

„Veoma sam srećan što sam došao u Lids. Uzbuđen sam zbog ukazane prilike i navijača, nadam se da će sve ispasti dobro“, kazao je mladi Žoržinjo Rute.

Francuz je postao drugo zimsko pojačanje Lidsa nakon što je kapiten RB Salcburga Maks Vober doveden za oko 10 miliona funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније