Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

29. 10. 2022. 20:24 >> 20:23

PREMIJER LIGA

Brajton dominantan protiv Čelsija, Njukasl protiv Vile, Totenhem preokrenuo

Fudbaleri Brajtona pobijedili su danas na svom terenu ekipu Čelsija sa 4:1, a ubjedljivu pobjedu upisao je i Njukasl koji je protiv Aston Vile slavio sa 4:0, u utakmicima 14. kola Premijer lige.

Ekipa Brajtona je upisala petu pobjedu u šampionatu i trenutno je sedma na tabeli sa 18 bodova, dok je Čelsi ostao na petoj poziciji sa 21 bodom.

Brajton je poveo već u petom minutu pogotkom Leandra Trosara. Kaoru Mitoma je proigrao Trosara, a on izašao jedan na jedan sa golmanom Čelsija, predriblao Kepu i pogodio za 1:0.

Devet minuta kasnije, domaći tim je duplirao prednost autogolom Rubena Loftus-Čika koji je nespretno reagovao poslije kornera i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

U finišu prvog poluvremena, u 42. minutu, na semaforu je pisalo 3:0 nakon još jednog autogola. Ovog puta je Trevo Čaloba poslao loptu iza leđa Kepe.

Ovo je prvi put u istoriji Premijer lige da je jedan tim postigao dva autogola za jedno poluvreme.

Čelsi je u 48. minutu smanjio prednost domaćih pogotkom Kaja Harveca glavom, ali i pored brojnih šansi do kraja meča nije uspio da stigne do bodova. Umjesto toga, ubjedljivu pobedu Brajtona je u 92. minutu potvrdio Paskal Gros.

Fudbaleri Njukasla pobijedili su na svom terenu Aston Vilu sa ubjedljivih 4:0.

Zbog brojnih povreda, prvo poluvreme u Njukaslu je produženo za deset minuta i u tom dodatnom vremenu domaći tim je poveo. Ešli Jang je igrao rukom u kazneni prostor, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Kalum Vilson je bio siguran za vođstvo Njukasla.

Njukasl je pitanje pobjednika na ovom meču riješio za tri minuta na početku drugog poluvremena. Prvo je Vilson bio precizan glavom u 56. minutu, posle centaršuta Tripijea, a potom je Žoelinton u 59. minutu savladao golmana gostiju za 3:0.

Asistent kod trećeg gola bio je Vilson, baš kao i u 67. minutu kada je Migel Almiron postavio konačan rezultat.

Njukasl je sada četvrti tim lige sa 24 boda, dok je Aston Vila na 15. mestu sa 12 bodova.

Fudbaleri Totenhema su poslije preokreta slavili u gostima protiv Bornmuta sa 3:2.

Domaći tim je do prednosti stigao u 22. minutu nakon što je brzu akciju završio Kifer Mur, a isti igrač je u 50. minutu glavom povisio na 2:0.

Sedam minuta kasnije, Rajan Sesenjon je lijepo prošao i smanjio vođstvo domaćeg tima, izjednačenje Totenhemu doneo je Ben Dejvis u 73. minutu, a za potpuni preokret pobrinuo se Rodrigo Bentankur u 92. minutu.

Totenhem je treći na tabeli Premijer lige sa 26 bodova, dok je Bornmut na 14. mjestu sa 13 bodova.

Kristal Palas je na svom terenu bio bolji od Sautemptona sa 1:0, a strijelac tog jedinog gola bio je Odson Eduar u 38. minutu. Ekipa Kristal Palasa je deseta na tabeli sa 16 bodova, dok je Sautempton na 16. poziciji sa četiri boda manje.

Fudbaleri Brentforda i Vulverhemptona odigrali su neriješeno 1:1.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a potom su na početku drugog u razmaku od samo dva minuta "pala" dva. Ben Mi je u 50. minutu sjajnim volej udarcem doveo Brentford u vođstvo, a dva minuta kasnije je Ruben Neveš izjednačio lijepim udarcem sa 17-18 metara.

Brentford je trenutno na 11. mestu sa 15 bodova, dok je Vulverhempton na 18. poziciji sa deset bodova na svom kontu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније