Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

29. 10. 2022. 18:32   >>  18:32

BUDNESLIGA

Bajernova šestica Majncu, Lajpcig rutinski protiv Leverkuzena

Fudbaleri Bajerna pobijedili su danas na svom terenu u Minhenu Majnc sa 6:2, u utakmici 12. kola Bundeslige.

Bajern je poveo u petom minutu golom Serža Gnabrija, a prednost je udvostručio Džamal Musijala u 28. minutu. Treći gol postigao je Sadio Mane u 43. minutu.

Fudbaler Majnca Džonatan Burkart promašio je jedanaesterac u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, a minut kasnije gol je postigao njegov saigrač Silvan Vidmer.

Četvrti gol za Bajern postigao je Leon Gorecka pogotkom u 58. minutu, a zatim je strijelac bio i Matis Tel u 79. Drugi gol za gostujuću ekipu postigao je Markus Ingvartsen u 82. minutu, a konačan rezultat postavio je Erik Maksim Čupo-Moting u 86. minutu.

Bajern je ostvario treću uzastopnu pobjedu, ukupno sedmu u ligi i preuzeo je prvo mjesto na tabeli sa 25 bodova, dva boda više ali i utakmicom više od drugoplasiranog Union Berlina. Majnc ima četiri poraza i zauzima osmo mjesto na tabeli sa 18 bodova.

Fudbaleri Lajpciga pobijedili su na svom terenu Bajer iz Leverkuzena sa 2:0.

Prvi gol postigao je Kristofer Nkunku u 32. minutu, a pobijedu je obezbijedio Timo Verner pogotkom u 83. minutu.

Lajpcig je peti na tabeli sa 19 bodova, a Bajer koji je pretrpio sedmi poraz, zauzima 16. mjesto na tabeli sa devet bodova.

Fudbaleri Štutgarta pobijedilu su na svom terenu Augsburg sa 2:1.

Gostujući tim poveo je golom koji je u četvrtom minutu postigao Florijan Niderlehner, a izjednačenje Štutgartu donio je Serhu Girasi pogotkom u 15. minutu. Pobedonosni gol postigao je Valdemar Anton u prvom minutu nadoknade.

Štutgart je ostvario drugu pobjedu u ligi i 15. je na tabeli sa 11 bodova, a Augsburg ima tri boda više na 13. mjestu.

Volfsburg je na svom terenu pobijedio Bohum sa 4:0, a kasnije igraju Ajntraht Frankfurt - Borusija Dortmund.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније