Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

24. 10. 2022. 17:51 >> 17:51

"NULTA TOLERANCIJA"

Vinisijus: Rasistima doživotna zabrana ulaska na stadione

Jedan od najvećih svjetskih talenata, fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior, kazao je da bi prema rasistima trebala da postoji nulta toleranicja, kao i da navijači koji su proglašeni krivi za takvo ponašanje ne bi smjeli više nikada da uđu na stadion.

"Ako povrijedite druge ljude, morate platiti. Svi rasisti moraju platiti na neki način. Ako vole gledati fudbal, nikada više ne bi trebalo dopustiti da uđu na stadion. To će ih natjerati da snose posljedice i razmisle o svojim postupcima", kazao je mladi brazilski napadač za TV Globo.

Brazilski reprezentativac je ranije bio žrtva rasističkih ispada navijača Atletiko Madrida.

Pri svakom kontaktu Vinisijusa sa loptom čuli bi se "majmunski zvukovi", ali i "Vinisijuse umri".

La Liga je odmah reagovala, kao i sam Atletiko Madrid, koji se odmah stavio na raspolaganju nadležnima da pronađu odgovorne.

Nevjerovatno je ipak sa druge strane da je predsjednik udruženja španskih fudbalskih agenta Pedro Kastro u jednoj TV emisiji malte ne nazvao Vinisijusa "majmunom".

"Ako date gol i nakon toga plešete sambu idite na Sambodrom. Na terenu morate poštovati protivnike i da prestanete da se ponašate kao majmun", rekao je Kastro u emisiji.

Vinisijus je tada snimio odgovor u kojem je emotivno objasnio da "neće nikada prestati da pleše", te da "mnoge boli sreća mladog crnog Brazilca koji je uspješan u Evropi".

Tada su mu podršu pružili Pele, Nejmar i ostale zvijezde iz Brazila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније