Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

03. 08. 2022. 17:07 >> 17:04

NAKON SJAJNIH IZDANJA U LILU

Posrnuli svjetski talenat ponovo dobio priliku: Sančez od danas u PSŽ-u

Portugalski fudbaler Renato Sančez od danas je zvanično fudbaler PSŽ-a, javljaju francuski mediji i fudbalski insajder Fabricio Romano.

On je danas predstavljen u glavnom gradu Francuske, a za njega su "Sveci" izdvojili, za njih "skromnih" 15 miliona eura.

Iako ima tek 24 godine, ovo je već peti klub u karijeri nekada naperspektivnijeg fudbalera svijeta i dobitnika FIFA nagrade "Golden boy".

 

Sančez je zablistao na EURU 2016. godine u Francuskoj, kada je sa samo 18 godina bio jedan od glavnih fudbalera Portugala koji je te godine i osvojio EP.

Bajern ga je tada platui 35 miliona eura, ali od tada njegova karijera kreće nizbrdo.

Portugalski fudbalski "wunderkid" jednostanvo je imao probleme u bavarskom gigantu, a o tome svjedoče i riječi Karla Hajnsa Rumenigea, koji je najviše inicirao njegov dolazak.

"Mislim da smo ga doveli godinu ili dvije prerano. Nismo imali izbora, morali smo ga dovesti tada i reagovati odmah jer je bio jedan od najpopularnijih igrača na svijetu. Platili smo 35 miliona eura, tada je to bilo jako puno novca, ali on je iza sebe imao sjajan Euro i proglašen je najboljim mladim igračem svijeta. Danas se kajemo zbog toga kako smo odradili taj posao, ali nedavno sam ga gledao protiv Volfsburga u Ligi šampiona... bio je najbolji igrač Lila, još uvijek ima šansu za veliku karijeru", kazao je Rumenige.

Upravo ta pozajmica Sančeza Svonsiju, neakako je dodatno uništila nejgovu reputaciju, jer je velški klub bio u rasulu te godine (ispali iz Premijer lige i više se nisu vraćali).

Svoj ponovni uspon desio se u Lilu, kojem je Bajern prodao igrača, gdje ga je trenirao upravo sadašnji trener PSŽ-a Kristov Galtije, pod čijom je palicom Lil osvojio preptrošle sezone Ligu 1, a Sančez je bio jedan od najboljih pojedinaca.

Sada ponovo na najvećoj sceni, u najvećem francuskom klubu, sa i dalje "samo" 24 godine imaće priliku da dokaže da je igrač za najveće klubove i najveća djela.

Za njegove usluge se interesoao i šampion Serije A, ekipa Milana, ali je na kraju saradnja sa Galtijeom presudila. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније