Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

27. 07. 2022. 12:53   >>  12:53

MOLDAVCI IMAJU MJERU REGIONU

Šerif je dželat ex-YU klubova: Sinoć uzeli skalp i Mariboru

Fudbaleri moldavskog Šerifa, prošli su u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon što su pobijedili slovenački Maribor 1:0 na svom terenu.

Tom pobjedom najtorfejniji moldavski klub je nastavio sjajnu seriju protiv klubova sa prostora sa bivše Jugolsavije (SFRJ) sa kojima ima sjajan međusobni skor.

Krenuvši od naših predstavnika, ekipa iz Tiraspolja se dva puta sastajala sa Sutjeskom iz Nikšića u kvalifikacijama za Ligu šampiona i oba puta ih je izbacila sa ubjedljivom gol razlikom 11:1 u četiri meča.

Najveći skalp im je svakako zagrebački Dinamo kojeg su dva puta izbacivali iz Lige šampiona, uz napomenu da su i "Modri" njih uspjeli dva puta da izbace iz istog takmičenja.

Sa druge strane Rijeka ih lagano izbacila iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Šerif je prošle godine izbacio Crvenu zvezdu a imali su dobar međusobni duel i sa novosadskom Vojvodinom (u Ligi Evrope), dok je Partizan sa druge strane bio nepremostiva prepreka za Moldavce.

Zrinjski je ove sezone izpao od Šerifa u prvom kolu kvalifikacija, a prije više od deset godina je Željezničar uspio da ih izbaci.

Škendirja je jedini predstavnik Sjeverne Makedonije koji je igrao sa njima, i na opšte iznenađenje uspio je da ih izbaci 2018. godine iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šerif i dalje nije igrao ni sa jednom ekipom sa Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније