Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ MINA ]

22. 07. 2022. 13:16 >> 13:14

FUDBALER BAJERNA

Mane najbolji fudbaler Afrike

Fudbaler Bajerna iz Minhena Sadio Mane proglašen je drugi put zaredom za najboljeg fudbalera Afrike, saopštila je Konfederacija afričkog fudbala (CAF).

Mane je prethodno priznanje dobio 2019. godine, a 2020. i 2021. nagrada nije dodjeljivana.

Poslednji Senegalac koji je dvaput zaredom proglašen za najboljeg na kontinentu bio je El Hađi Dijuf (2001, 2002), podsjećaju agencije.

Mane je ove godine osvojio Afrički kup nacija sa Senegalom, sa kojim je izborio i plasman na Svjetsko prvenstvo, dok je sa Liverpulom poražen u finalu Lige šampiona od Real Madrida (1:0).

Drugo mjesto u izboru pripalo je Maneovom doskorašnjem saigraču iz Liverpula Mohamedu Salahu, a treći je bio golman Čelsija Eduar Mendi.

Mane je kazao da je počastvovan i oduševljen što je još jednom dobio ovu nagradu.

"Hvala mojim trenerima, klubu i kolegama iz nacionalnog tima, kao i svim prijateljima koji su bili kraj mene u teškim trenucima", kazao je Mane.

On je ocijenio da je 2022 bila ubjedljivo najbolja godina za senegalski fudbal.

"Da biste osvojili nešto i dobili nagrade, prvo morate da vjerujete. Sve je to bio naporan rad i vjera u sebe. Radili smo naporno i zaslužili sve", izjavio je Mane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније