Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

03. 05. 2022. 17:42 >> 18:16

PRVI ČOVJEK FIFA

Infantino drastično umanjio žrtve u Kataru: Umrla su samo tri radnika

Prvi čovjek FIFA-e, Đani Infantino je na konferenciji u Los Anđelesu drastično umanjio žrtve radnika koji su stradali na infrastukturi stadiona u Kataru tokom pripreme svjetskog prvenstva.

Prošle godine objavljen je podatak da je čak 6.500 radnika, mahom migranata stradalo u Kataru, kao posljedica premora, gladi, žeđi, generalno očajnih uslova.

Organizacije za ljudska prava su doskazale da u Kataru boravi trenutno preko dva miliona migranata, i da oni čine 95 odsto radne snage kada je riječ o fizičkim poslovima.

"Nemojmo zaboraviti jednu stvar. Pričamo u ovom slučaju o vrlo teškim poslovima. Amerika je zemlja migranata, migranti su i moji roditelji. Doduše, od Švajcarske do Italije nisu puno prošli...", započeo je Infantino svoju izjavu.

Ostatak je potom bio još bizarniji.

"Kad nekome date posao, čak i u teškim uslovima, dali ste mu ponos i dostojanstvo. To nije milostinja. Niste nekom dali nešto i rekli: 'Evo ti, ostani tamo gdje jesi, a ja ću se zbog toga osjećati dobro".

Na kosntataciju prisutnih o broju žrtava, Infantino je drastično smanjio postojeće brojke.

"Koliko ja znam, umrla su samo tri radnika na stadionima. Ovih 6.000, oni su možda umrli obavljajući neke druge poslove".

A onda je zaključio.

"FIFA nije svjetska policija koja je zadužena za sve što se događa na svijetu. Ali zahvaljujući FIFA-i i fudbalu, čak 1.5 miliona ljudi koji su trenutno u Kataru su zbrinuti i imaju posao", zaključio je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније