Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta, rtcg.me ]

04. 05. 2022. 07:42 >> 07:43

LIGA ŠAMPIONA

Real se nada još jednoj magičnoj noći

Španski fudbalski klub Real Madrid se nada još jednoj magičnoj noći na svom Santjago Brenabeu, u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija.

U šesnaestini finala Real je u prvom meču poražen od Pari Sen Žermena sa 0:1 u Parizu. U revanšu u Madridu Paružani su stigli do brzog vođstva i djelovalo je da je Real pred eliminacijom. Karim Benzema je het-trikom uspio da preokrene rezultat i odvede Madriđane u četvrtfinale.

U četvrtfinalu, Real je prvi meč igrao u Londonu protiv aktuelnog šampiona Evrope Čelsija, i pobijedio sa 3:1. U revanšu, Madriđani su gubili sa 0:3, ali je golom u završnici meča uspio da meč odvede u produžetke, u kojima je postigao još jedan gol i plasirao se u polufinale.

U prvom meču polufinala Real je u Mančesteru poražen uod Sitija sa 3:4, u meču u kom je tri puta imao zaostatak od dva gola.

Meč protiv Sitija dolazi samo pet dana nakon što je Real osvojio titulu prvaka Španije. Prvu koju je proslavio na Santjago Brenabeu poslije 15 godina. Ligaški trofej iz 2020. obezbijeđen je na praznom stadionu "Alfredo Di Stefano" u trening centru tima zbog pandemije koronavirusa.

Real ove sezone ima 15 pobjeda, četiri remija i tri poraza na svom terenu. Dva puta je poražen u Ligi šampiona, od Šerifa i Čelsija, i jednom u prvenstvu od Barselone.

Trener Madriđana Karlo Anćeloti vjerovatno neće moći da računa na defanzivca Davida Alabu, koji je u Mančesteru doživio povredu mišića. Očekuje se da će ga zamijeniti Načo Fernandes.

Jedina nedoumica ostaje da li će Anćeloti krenuti meč sa Rodrigom ili Federikom Valverdeom. Rodrigo je u subotu postigao dva gola u utakmici za osvajanje titule, i tim bi učinio tim opasnijim u fazi napada, dok bi Valverde više pomogao u veznom redu.

"Tim je u dobroj formi, motivisan i fokusiran. Pred nama je veliki izazov i odlična prilika da dođemo do još jednog finala Lige šampiona", poručio je Anćeloti novinarima.

Mančester siti pokušava da se plasira u svoje drugo finale Lige šampiona, nakon što je prošle godine u meču za titulu poražen od londonskog Čelsija.

Španski stručnjak i trener Mančester sitija Pep Gvardiola je izjavio da očekuje "nepredvidiv" meč.

"U ovakvim mečevima postoje trenuci kada si bolji na terenu, i trenuci kada si lošiji. Utakmica nikada nije ujednačena svih 90 minuta. Fudbal je nepredvidiv, nekada budeš bolji pa izgubiš, a nekada bude obrnuto", izjavio je Gvardiola na konferenciji za novinare.

"Imamo puno iskustva u ovakvim mečevima. Ali svaka utakmica je drugačija. Postoji dosta okolnosti koji utiču na meč. Kakvo će biti raspoloženje momaka? Kako će se probuditi ujutru? Ne postoji garancija da ćemo dobro odigrati. Trudićemo se da budemo što bolji i da se plasiramo u finale", rekao je Gvardiola.

Revanš meč polufinala Lige šampiona na programu je večeras od 21 sat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније