Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

20. 04. 2022. 19:52 >> 20:08

KUP CRNE GORE

Budućnost dominantna protiv Sutjeske: Podgoričani jednom nogom u finalu

Fudbaleri Budućnosti slavili su u prvoj polufinalnoj utakmici crnogorskog kupa protiv Sutjeske sa 3:0

Najveći crnogorski derbi protekao je u znaku tima Aleksandra Nedovića, koji je od 10. minuta meča preuzeo incijativu i do kraja meča kontrolisao tok utakmice.

Odlična igra Ražnatovića, Raspopovića po bokovima, Petrović je dobro odigra i odlagao lopte ofanzivnim fudbalerima, a svoju fudbalsku gracioznost je pokazao i kapiten Podgoričana Terzić.

Međutim ako svijetla treba da padnu na jednog fudbalera, onda je to tinejdžer Nedovićevog tima Viktor Đukanović koji je, dok je bio na terenu bio najbolji akter.

Prodirao  je omladnski reprezentativac, driblao, načeo mrežu Sutjeske, asistirao Terziću kod drugog gola, prije nego što je napustio teren nakon sudara sa Vladanom Bubanjom. 

Jedna od partija koja sigurno ostavlja trag u razvoju ovog talentovanog fudbalera.

 

Fudbaleri Sutjeske nisu pokazali ni djelić one igre koja ih krasi tokom cijele sezone, zbog koje su na kraju i zasluženo prvi na tabeli CFL lige. 

Budućnost bolji akter u prvom poluvremenu. 

Nakon uvodnih desetak minuta u kojima su fudbaleri Sutjeske imali kontrolu i probali par puta da zaprijete golu Podgoričana, Budućnost je preuzela inicijativu i do kraja poluvremena bila dominantniji tim. 

Imala je Sutjeska na početku svoje prilike, ali Nikač u 8. minutu nakok prodora Kneževića je pogodio odbrambenog fudbalera Budućnosti Igora Ćukovića. 

Samo pet minuta kasnije još bolja prilika za goste preko Vladana Bubanje, ali je fudbaler Sutjeske pogodio prečku. 

Veliki peh za goste je povreda Novice Erakovića. 

Momak koji je zavrijedio i poziv u našu A reprezentaciju, je na samom startu imao jedan nezgodan doskok, i tada je odlučio da nastavi, ali u 18. minutu je tražio zamjenu pa je umjesto njega na teren ušao libijski reprezentativac Alharaiš Zakaria.

Budućnost je već tada preuzela inicijativu, a svoje sjajne minute je imao tinejdžer u dresu "plavo-bijelih" i omladinski reprezentativac Crne Gore Viktor Đukanović.

On je prvo solo prodorom zaprijetio.

Potom je petom pronašao Terzića koji je ubacio loptu u peterac, ali niko nije uspio da stigne do nje. 

U 29. minutu, šansu je imao Ivanović. Napadač Budućnosti je plasirao loptu sa ivice kaznenog prostora, lopta je otišla tik pored stative.

Svoju šansu za ekipu Aleksandra Nedovića je imao i Petrović, koji je iskoristio grešku Dreškovića, ali je bio previše ukoso da bi ozbiljnije zaprijetio Seadu Ličini.

Odbrana gostiju je kapitulirala u 39. minutu.

Ražnatović je ubacio loptu, Petrović je odložio do Đukanovića, a mladi napadač Podgoričana je iz prve šutirao i pogodio mrežu Nikšićana. 

Samo četiri minuta kasnije Đukanović je pokazao svoj talenat, jer je u brzom trku izbio u kontru, na pas Adžića, ali je Drinčić uspio da ga zaustavi. 

Budućnost je duplirala prednost u 43. minutu. 

Raspopović je ubacio loptu sa desne strane,  Đukanović je odložio do kapitena Vasilija Terzića koji prelijepim šutem sa 20-ak metara plasira loptu u gol Sutjeske.

Mogla je Budućnost u sudijskoj nadoknadi potpuno da nokautira Sutjesku, ali je u kontri Ivanović zamsetao Terziću.

I kada je izgledalo da će Budućnost sa dobrom zalihom da ode na poluvrijeme, Sutjeska je imala priliku, Bubanja drugi put na meču pogađa okvir gola Budućnosti, ovog puta stativu. 

Na samom startu drugog poluvremena prelijep potez strijelca drugog gola za Podgoričane.

Terzić je lijepim driblingom prebacio loptu na lijevu nogu, a onda je uputio jak šut koji je pogodio prečku Nikšićana.

Najbolji pojedinac na meču, Viktor Đukanović je morao ranije da napusti igru. Na njega je startovao Bubanja, koji je nenamjerno kramponima nag

U 56 minutu najbolji pojedinac na meču, Viktor Đukanović nije mogao da nastavi meč.

Mladi napadač je ranije imao sudar sa Bubanjom, igrač Sutjeske je kramponima nenamjerno nagazio Đukanovića i on nije mogao da nastavi meč.

Umjesto njega u igru je ušao Lazar Mijović.

Poslije desetak minuta u kojima je tempo utakmice opao, Raspopović je uposlio upravo Mijovića, a 19-godišnji fudbaler je iskoristio uspavanost odbrane Nikšićana i laganim šutem povisio prednost Budućnosti na 3:0. 

U 71. minutu trener gostiju ilija Savović je izvršio trostruku izmjenu pa je na teren poslao Boža Markovića, Filipa Mitrovića i Nikolu Stijepovića. 

U 75. minutu ponovo fudbaleri Sutjeske gube loptu na 30 metara od svog gola, Ivanović je uposlio Terzića koji je probao da nađe nekog od saigrača na drugoj stativi ali su odbrambeni fudbaleri uspjeli da izbace loptu u korner. 

MIjović u 86. minutu odnosi loptu, upošljava Raičkovića, ali je iskusni vezni fudbaler za par milimetara promašio gol Giljena.

Revanš meč je na programu 4. maja, a prvoplasiranoj ekipi crnogorske CFL lige će trebati čudo pa da se nađe u finalu nacionalnog Kupa.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније