Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

03. 01. 2022. 11:22 >> 11:24
2

NVO FUDBALSKA CRNA GORA

"Uvesti prinudnu ili privremenu upravu u FSCG"

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta treba da se uključi u razrješenje situacija u Fudbalskom savezu Crne Gore, saopštila je nevladina organizacija Fudbalska Crna Gora.

Uprava za sport i mlade obustavila je registraciju Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, zbog pokretanje inspekcijskog nadzora.

"Zvaničnim stavom i odlukom Uprave za mlade i sport, a koja je juče objavljena, potvrđuje se ono na šta smo već nekoliko puta do sada upozoravali i ukazivali. A to je, da predsjednik, IO i rukovodeća garnitura FSCG nisu zvanično priznati i verfikovani kod nadležne sportske ustanove za naredni mandatni period, kao i da su nelegitimno izabrani na nelegalno održanoj Skupštini FSCG 30. juna 2021. protivno zvaničnom rešenju Inspekcije za sport", kazali su iz Fudbalske Crne Gore.

Kako je prethodni mandat predsjednika i IO FSCG trajao do 5.jula 2021,kako su naveli, znači da organi upravljanja FSCG rukovode tom institucijom nelegalno i nelegitimno već šest mjeseci.

"Takođe, sve odluke donesene na pomenutoj skupstini i sve formirane komisije za rad u okviru FSCG su samim tim nelegitimne, kao i svaka druga odluka koja se tice rada FSCG, a koju su donijeli IO FSCG, Odbor za hitna pitanja FSCG i ostali organi upravljanja saveza u tom prethodnom periodu", navodi se u saopštenju.

U NVO Fudbalska Crna Gora smatraju da je jedini zakonski ispravan put i rešenje trenutnog stanja da se po hitnom postupku ukljuci nadležno Ministarstvo PNKS.

"Ministarstvo da donesene pravno valjanu odluku, a to je ili uvođenje Prinudne uprave u FSCG ukoliko za to postoji zakonski osnov ili uvođenje Privremene uprave u FSCG putem VD vršioca dužnosti, sa zadatkom da tako organizovane uprave i upravnici pripreme i sprovedu zakonski ispravan postupak izbora u FSCG na svim nivoima postujuci Statut FSCG i Zakon o sportu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније