Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Pvportal ]

04. 12. 2021. 16:37   >>  20:12

NIJESU HTJELI DA AMINUJU NERAD

FK Rudar: Klupko se odmotava, radi se o klasičnom puču u FSCG

Nakon što se oglasio Mornar, prethodno Sutjeska, saopštenjem za javnost obratio se i Rudar. Klub iz Pljevalja navodi da je od početka prvenstva ukazivao na nezakonite odluke koje su dovele do toga da je već sada, kako su naveli, liga neregularna.

"Razumijemo naše prijatelje iz Mornara i Sutjeske, i javno dajemo podršku našim sportskim prijateljima. Znamo dobro kako je to kada arbitri sude po zadatku. Nad nama vrši klasičan progon od starta prvenstva. Nas je predsjednik FSCG Dejan Savićević, javno, navodno ironično, prozvao kao klub koji je lobirao za njegovog protivkandidata. Nismo htjeli da aminujemo nerad, nezakonitosti, dalje urušavanje ugleda našeg elitnog takmičenje kao i sudijski teror jedne iste grupacije "specijalaca“ izvršioca volje užeg društva iz FSCG", navodi poslije Budućnosti najtrofejniji klub u Crnoj Gori.

Pljevljaci u svom saopštenju ističu da se klupko polako odmotava.

"Uprava za inspekcijske poslove, potvrdila je da je Skupština klubova Sjeverne regije neregularna i da nije održana u skladu sa važećim aktima. Slučaj falsifikovanih potpisa u Srednjoj regiji istražiće nadležne državne institucije. Dakle sjednica FSCG na kojoj je reizabran stari predsjednik je neregularna i radi se o klasičnom puču u FSCG", navode iz Rudara.

U Rudaru tvrde da su ekipa koja je izložena sudijskom progonu koji je naložen iz FSCG.

"Kada je naša ekipa igrala najljepši fudbal, oteto nam je od 10 do 15 bodova, utakmice su trajale dok ne primimo gol, naši igrači su dobijali do sedam kartona na utakmici, a prekršajima na našu štetu, ofsajdima, pogrešno dosuđenim kornerima i slično suvišno je govoriti. Ko je god sudio na našu stetu i očigledno griješio nije kažnjen, naprotiv. Kada smo imali korektno suđenje, selektori su zvali Savićevića, da se požale, e tada je sudija ukoren. Samo u Crnoj Gori cenzurisan je izvještaj kontrolora suđenja, jer u Savezu vlada klasična diktatura.Tu za sada stajemo, a za sve što smo rekli postoje dokazi, pa i za telefonski poziv. Pozivamo naše sportske prijatelje, ne samo iz Mornara i Sutjeske, već sve one koji žele dobro našem fudbalu, na zajednički sastanak koji će imati za cilj spas crnogorskog ligaškog fudbala jer smo trenutno, po kriterijumima UEFA treća od pozadi rangirana liga u Evropi. Ispod nas su San Marino i Andora. Ako se ovako nastavi a očigledno je da hoće, i te države će biti ispred nas. Mi smo otvoreni za sve oblike saradnje i čekamo poziv", kaže se na kraju saopštenja FK Rudar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније