Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ M.L.B. ]

10. 11. 2021. 10:21 >> 10:23

PREDSJEDNIK FRANCUSKE

Benzema neće biti isključen iz reprezentacije u slučaju kazne

Fudbalski reprezentativac Francuske Karim Benzema neće biti isključen iz državnog tima u slučaju eventualne kazne za učešće u ucjenjivanju saigrača iz ekipe, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre.

"Trener je uvek odgovoran za selekciju, a Benzema neće biti isključen u vezi sa mogućom sudskom kaznom. Čak i da bude kažnjen, uslovnom zatvorskom kaznom, on i dalje ima pravo žalbe na osuđujuću presudu. Njegov poziv ili ne u narednim mjesecima neće biti povezan sa ovim slučajem", rekao je Le Gre u danas objavljenom intervjuu za list Parizijen.

Fudbaler Real Madrida optužen je za saučesništvo u pokušaju ucjene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene. Benzema je, navodno, 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucjenjivačima, koji su prijetili da će objaviti njegov video snimak seksualnog sadržaja.

"Nikada neću intervenisati da kažem da ga ne zovemo u tim. Poslije toga, sve je na (selektoru) Didijeu Dešanu da razmotri da li je Benzema u sportskom smislu sposoban da igra za reprezentaciju", dodao je Le Gre.

Benzema se prošlog maja vratio u reprezentaciju poslije pauze od pet godina, a do sada je odigrao 92 utakmice i postigao 33 gola.

Sud u Versaju donijeće presudu 24. novembra.

Tužilac je zatražio da se Benzema kazni sa 75.000 eura i uslovnu kaznu zatvora od 10 mjeseci ako se proglasi krivim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније