Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Beta ]

09. 10. 2021. 20:51   >>  20:59

KVALIFIKACIJE ZA SP

Prva pobjeda Irske, Švedska ubjedljiva protiv Kosova

Fudbaleri Republike Irske pobijedili su danas u gostima selekciju Azerbejdžana sa 3:0, u utakmici šestog kola Grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Dva gola za pobjednički tim bio je Kalum Robinson, u sedmom i 39. minutu, a u strijelce se upisao i Ogbene u 90. minutu.

Republika Irska je upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama i četvrta je na tabeli sa pet bodova, dok je Azerbejdžan poslednji sa jednim bodom.

U drugom meču Grupe A, od 20.45 snage će odmjeriti Luksemburg i Srbija.

Portugal je trenutno prvi na tabeli sa 13 bodova, Srbija je druga sa dva boda manje, dok je Luksemburg treći sa šest bodova.

U grupi F, Škotska je pobijedila Izrael sa 3:2.

Izrael je poveo već u petom minutu golom Erana Zahavija, izjednačio je Džon Mekgin 30, da bi samo dva minuta kasnije za novu prednost gostujućeg tima pogodio Munas Dabur.

Škotska je u posljednjim momentima prvog poluvremena imala veliku šansu da dođe do izjednačenja, ali Lindon Dajks nije iskoristio penal.

Međutim, Dajks se iskupio za taj promašaj u 57. minutu i donio svom timu izjednačenje, da bi sva tri boda Škotskoj donio Skot Mektomini u 94. minutu.

Škotska je druga na tabeli Grupe F sa 14 bodova, odnosno ima četiri manje od prvoplasirane Danske koja će kasnije večeras igrati protiv Moldavije. Izrael je treći sa deset bodova.

Fudbaleri Švedske pobijedili su na svom terenu selekciju Kosova sa 3:0, u utakmici Grupe B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Emil Forsberg je donio vođstvo Švedskoj u 29. minutu sa penala, na 2:0 je povisio Aleksander Isak u 62. minutu, a pobjedu domaćeg tima potvrdio je Robin Kvajson u 79. minutu.

U drugom meču Grupe B, Grčka je pobijedila Gruziju u gostima sa 2:0.

Mreže su mirovale sve do 90. minuta kada je Anastasios Bakasetas sa penala donio vođstvo Grčkoj, da bi pet minuta kasnije pobjedu gostujuće ekipe potvrdio Dimitrios Pelkas.

Španija je prva na tabeli Grupe B sa 13 bodova, Švedska sada ima bod manje, dok je Grčka treća sa devet bodova. Selekcija Kosova je četvrta sa četiti boda, dok je Gruzija sakupila jedan.

Ukrajina je, u okviru Grupe D, slavila protiv Finske sa 2:1. Strijelci za pobjednički tim bili su Andrij Jarmolenko u četvrtom i Roman Jaremčuk u 34. minutu, dok je jedini gol za Finsku postigao Temu Puki u 29. minutu.

Ukrajina je sada druga na tabeli sa osam bodova, dok je Finska četvrta sa tri manje.

Francuska je prva na tabeli Grupe D sa 12 bodova, BiH je treća sa šest bodova, dok je Kazahstan posljednji sa tri osvojena boda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније