Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

26. 12. 2020. 12:00 >> 11:59

U 2020.

Levandovski najbolji sportista Evrope

Fudbaler Bajerna Robert Levandovski izabran je za najboljeg sportistu Evrope u 2020. godini u tradicionalnom, 63. izboru novinskih agencija, u organizaciji Poljske agencije (PAP).

 

Levandovski je sakupio 180 bodova i za samo četiri boda bio bolji od prošlogodišnjeg laureta šampiona Formule 1 Britanca Luisa Hamiltona.

Levandovski je treći Poljak koji je dobio ovo priznanje, nakon atletičara Zdislava Kriškovjaka, koji je pobijedio u prvom izboru 1958. i sprinterke Irene Szevinske, pobjednice 1966. i 1974. godine.

Treće mesto osvojio je švedski skakač s motkom Armand Duplantis sa 169 bodova.

Četvrti je najbolji teniser svijeta Srbin Novak Đoković, trostruki pobjednik ovog izbora, sa 85 bodova, a peti španski teniser Rafael Nadal sa 72 boda.

U Top 10 još su slovenački biciklisti Primož Roglič (64 bodova), Tadej Pogačar (52), grčki košarkaš Janis Adetokumbo (42), poljska teniserka Iga Švjontek (32) i norveška nordijska skijašica Tereza Johaug (28 bodova).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније