Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

15. 12. 2020. 18:27 >> 19:13
1

"SVETOGRĐE" U ARGENTINI

Papa dobio člansku kartu rivalskog tima

Poglavar Rimokatoličke crkve, argentinski papa Franjo poznati navijač fudbalskog tima San Lorenca dobio je člansku kartu Boka juniorsa, drugog kluba Buenos Ajresa, u okviru partnertva u korist obrazovanja.

Agencija Frans pres, koja šaljivo prenosi da se dogodilo svetogrđe u Argentini gdje se sve može mijenjati osim za koga navijate u fudbalu, prenosi da je stvar utoliko gora jer su San Lorenco i Boka juniors istorijski rivali.

"Veliki je ponos što je papa Franjo dobio člansku kartu i dres sa svojim potpisom", izjavio je predsjednik kluba Boka juniors Horhe Ameal.

Taj klub i papska fondacija o obrazovanju (Scholas occurentes), mreža obrazovnih centara pokrenutih u Buenos Ajresu u vrijeme kada je Franjo bio nadbiskup tog grada, potpisali su nedavno partnerstvo.

Ameal je na Tviteru postavio fotografije na kojoj papa, čije je svetovno ime Mario Horhe Bergoljo, prima člansku kartu kao i čuveni dres sa brojem jedan i imenom i potpisom pape, koji će u četvrtak da napuni 84 godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније