Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

19. 10. 2020. 22:44 >> 22:47

NAJAVILI KANDIDATURU

Belgija, Holandija i Njemačka žele SP za žene 2027.

Belgija, Holandija i Njemačka najavile su danas zajedničku kandidaturu za organizaciju Svjetskog fudbalskog prvenstva za žene 2027.

Pod sloganom "Tri nacije, jedan cilj", tri fudbalske federacije su danas saopštile da će svoje planove detaljno predstaviti u zvaničnom dokumentu do kraja godine, a prije početka pregovora sa vladama tih zemalja i potencijalnim gradovima domaćinima.

Fifa još nije odredila krajnji rok za podnešenje prijava.

"Želimo da se Svjetsko prvenstvo za žene održi ovdje 2027. Posljednjih godina, sa Evropskim prvenstvom u Holandiji 2017. i Svjetskim prvenstvom u Francuskoj 2019, vidjeli smo šta takav događaj može donijeti - sjajne mečeve, pune stadione, veliki broj TV gledalaca i goste iz svih krajeva svijeta", rekao je izvršni direktor Fudbalskog saveza Belgije Piter Boset.

Fudbalski savez Holandije je još prije dvije godine najavio da želi da bude domaćin turnira 2027. i taj plan dobio je parlamentarnu podršku.

Holandija je bila domaćin Evropskog prvenstva za žene 2017, dok je Njemačka dva puta organizovala kontinentalno takmičenje, 1989. i 2001. godine, kao i Svjetsko prvenstvo 2011.

Svjetsko prvenstvo 2023. zajednički će organizovati Australija i Novi Zeland.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније