Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostalo

28. 11. 2021.

RCG

Intervju: Budimir Bućin

Sa Budimirom Bućinom razgovarao je Milan Jovanović, a intervju možete čuti u nedjelju od 9 sati i 30 minuta na Prvom programu Radiju Crne Gore, koji povodom 150 godina novinarstava u našoj državi, te 27. novembra, Dana RTCG, emituje serijal razgovora sa iskusnim poslenicima javne riječi

Nije se mnogo promijenilo novinarstvo minulih decenija, ne računajući tehnološki kontekst, kazao je nekadašnji novinar i urednik u Radiju Crne Gore Budimir Bućin i istakao da nema nezavisnog novinarstva.

"Lojalni ste onom ko vas finansira".

Prema njegovim riječima, teško je doći do istine i poručio javnom mnjenju da za njom traga.

"Potrebno je da se poslušaju i pogledaju svi radijski i televizijski programi, pročitaju sve novine i portali i onda naći mjeru, a novinar treba da je pred sobom čist", rekao je Bućin.  

On potencira da je sportsko novinarstvo, kome je pripadao, lagodnije u odnosu na ostale vrste, da je neophodno prisustvo događajima, te da PR službe i nove tehnologije olakšavaju posao novinarima, ali "nagrizaju" novinarstvo.

Budimir Bućin rođen je 1955. godine u Kotoru. Studije na ekonomiji prekinuo je tokom treće godine, kada je primljen za spoljnog saradnika Sportske redakcije u Radiju Titograd 1977.

U našoj kući proveo je cio radni vijek. Izvještavao je sa nekoliko najvećih sportskih takmičenja - Olimpijskih igara, svjetskih i evropskih prvenstava. Prenosio je oko 1500 fudbalskih, košarkaških, rukometnih, vaterpolo utakmica. Pripremio je preko 100 reportaža na Radiju "Sportski spomenar - veterani govore" i "Dokumenti sjećanja", kao i više desetina  rubrika "Vruća trenerska klupa". Na televijziji je godinama pripremao polusatnu emisiju "Sportski veterani". Autor je knjige "Grbalj u srcu". Uskoro će izaći iz štampe i druga "Crnogorski fudbalski praznik", o derbijima Budućnosti i Sutjeske od 1945. godine. Jedini je radnik Radija i Televizije Crne Gore sa pet godišnjih nagrada. Bućinova deviza je "Čovjek je njegovo djelo".

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се