30.07.2024 20:57
Share Comments0 Edit
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAĆA RTCG-A

Meč za Hičkoka i poraz "ajkula" od Helena na peterce

Novoizgrađeni "Akvatik centar" u Parizu bio je danas poprište jedne prave lavovske borbe u kojoj je na kraju ipak slavila ekipa Grčke nakon bolje izvođenih peteraca 16:17.

Ako postoji jedna utakmica u kojoj naš tim nije zaslužio da bude poražen onda je to meč sa Helenima.

Utakmica u kojoj smo cijelo vrijeme vodili od prvog minuta, i meč u kojem smo prvi put gubili na 30 sekundi do kraja meča.

Djelovalo je da će gol Vasilija Radovića u posljednjoj sekundi za peterce da da vjetar u leđa u petercima, ali nažalost promašaj Bogdana Đurđića u prvoj seriji je bio presudan. 

Probao je Gojković zamjenu golmana, ubacio je Lazovića divje zadnje serije, ali Grci su pogodili svoje peterce.

Peh već u prvom minutu meča kada je Vladan Spaić dobio direktan crveni karton što je naše momke ostavilo bez startnog centra, protiv ekipe kakva je Grčka koja je upravo najjača na tim pozicijama.

Međutim odličan ulazak u meč Vlada Popadića. Vaterpolista Strazbura je sa dva gola predvodio naš tim u prvoj dionici.

Na raspoloženog Popadića nadovzeali su se Đuro Radović i Bogdan Đurđić.

Brilijantna je bila odbrana "ajkula" u ovoj dionici, čak i sa igračem manje.

Gojković je ovoga puta od starta dao povjerenje kapitenu Petru Tešanoviću.

Golom Marka Mršića dolazimo do tada rekordnih tri gola prednosti, uz odličnu odbranu pogotovo Aljoše Mačića koji se sjajno nosio sa Konstatinosom Kakarisom.

Mini serija Grčke od 2:0, od čega jedan gol sa čak dva igrača više, ali ponovo vraća prednost od dva gola za naše momke koja se održavala do poluvremena.

U trećoj dionici lavovska borba oba tima za svaki posjed, dosta jaka igra, fizički borbeno za svaki posjed.

Jedan od bitnijih momenata je gol Vasilija Radovića sa istekom napada iz velike daljine.

Loš momnenat je bio pogodak Vlahopolosa 30 sekundi prije krraja dionice pa smo u posljednjih osam minuta ušli sa golom zalihe.

Tešanović otvara tu dionicu jako bitnom odranom, svojom sedmom do tada, a Vlado Popadić koristi igrača više, prvo varkom do pozicije, a onda i sjajan šut.

Grci uspjevaju da dođu do poravnanja, nošeni i podrškom sa tribina, ali Vidović donosi prednost za naše momke koja je nažalost trajala do novog gola Skubakisa.

Vlahopulos pogađa sa igračem više u bazenu za prvo vođstvo svoje selekcije na meču.

Gojković je zvao tajm-aut, probao sa Tešanovićem u napadu, i  na tri sekunde do kraja Vasilije Radović pogađa za ekstazu malobrojnih naših navijača, ali i novinara u "Akvatik centru".

Međutim, prvi promašaj u prvoj seriji determenisao je seriju peterca, nije nam pomogla ni promjena golmana u posljednje dvije serije.

Šteta za naše momke, imali smo priliku kojom bi put ka četvrtfinalu bio olakšan, sada nas čeka duel sa jednim od favorita ekipom Italije, pa onda posljednja dva duela sa ekipama SAD i Rumunije koji će za nas najvjerovatnije imati eliminacioni momenat.