Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Т.Г. [ RTS ]

23. 10. 2022. 09:24 >> 09:30

ISTRAŽIVANjE POKAZALO

Tri bolesti koje češće pogađaju muškarce

Stručnjaci u Velikoj Britaniji objavili su izvještaj o zdravstvenom stanju muškaraca i o bolestima koje su najrasprostranjenije i došli do zanimljivih otkrića.

Prema dosadašnjim saznanjima, tri zdravstvene tegobe češće se javljaju kod muškaraca nego kod žena.

Problemi sa zubima

Od problema sa zubima pati skoro polovina muške populacije u svijetu.

Prethodna istraživanja potvrdila su vezu između pojedinih stanja oralnog zdravlja i smrtnosti.

„Gubitak zuba, čest zubni karijes, parodontalne bolesti, sve to ukazuje na povećanu smrtnost kod muške populacije“, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu National Library of Medicine.

Stomatolozi savjetuju da je sve to moguće spriječiti odgovarajućom higijenom zuba i desni, zdravom ishranom, i redovnim pranjem zuba, minimum dva puta tokom dana, kao i redovnim posjetama stomatologa.

Glavobolja

Druga zdravstvena tegoba koja često pogađa muškarce je glavobolja. Čak 44.000 od 100.000 muškaraca hronično pati od glavobolje. One mogu biti veoma iscrpljujuće, mogu negativno da utiču na svakodnevni život.

"Glavobolja je među najčešćim problemima nervnog sistema, a najnovija istraživanja pokazuju da su muškarci najugroženiji“, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije.

Tuberkuloza

Treća najčešća bolest među muškarcima u svijetu je tuberkoloza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније