Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

klix.ba [ R.B. ]

24. 08. 2022. 12:28   >>  12:27

PROMIJENITE NAVIKE

Najbrži načini da smanjite holesterol

Velike su šanse da vi ili neko koga poznajete imate visok holesterol. Ovo su najbrži način da smanjite holesterol.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, skoro 94 miliona odraslih u Sjedinjenim Američkim Državama ima nivoe preko 200 mg/dL, a 28 miliona Amerikanaca ima holesterol preko 240 mg/dL, što može izazvati ozbiljne zdravstvene komplikacije, pa čak i smrt.

"Sve u svemu, povišeni holesterol procjenjuje se da uzrokuje 2,6 miliona smrtnih slučajeva (4,5% ukupnog broja) i 29,7 miliona DALYS, ili 2% ukupnog DALYS-a je glavni uzrok opterećenja bolestima u razvijenom svijetu i svijetu u razvoju kao faktor rizika za ishemijsku bolest srca i moždani udar", navode iz SZO.

Mnogi nijesu svjesni da imaju visok holesterol jer često nema znakova, ali jednostavan test krvi može pokazati da li morate da obratite posebnu pažnju.

Postoje brojne promjene u načinu života koje možete napraviti kako biste smanjili razinu holesterola. Evo pet najefikasnijih:

  • Spavajte 7-9 sati noću
  • Prestanite da pušite
  • Jedite zdravu hranu
  • Vježbajte redovno
  • Izgubite višak kilograma

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније