Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

T.G. [ b92 ]

14. 04. 2022. 23:35 >> 23:36

SAVJET STOMATOLOGA

Evo koliko često treba mijenjati četkicu za zube

Redovno i pravilno pranje zuba garancija je njihovog zdravlja. Međutim, ako četkica koju koristite iz bilo kog razloga nije adekvatna, to može da umanji rezultate pranja.

Stomatolozi kažu da zube treba prati minimum dva minuta i posle svakog obroka.

Pranjem zuba uklanjamo ostatke hrane, bakterije, kamenac… i sve ono što dovodi do karijesa, kvarenja zuba i ostalih oralnih problema.

Koliko često treba mijenjati četkicu za zube?

Prvo, trebalo bi da obratite pažnju na vlakna (dlačice) četkice za zube, ako više nisu tako krute ili su promijenile boju, to vam govori da treba da je zamijenite.

Ako primijetite da se među vlaknima nakuplja pasta za zube i to je znak da je njen rok istekao, te da se veliki broj bakterija nalazi na vašoj četkici.

Takođe, ako vlakna ispadaju i troše se, četkicu bacite u smeće.

I proizvođači četkica za zube i stomatolozi su saglasni da bi četkicu za zube trebalo mijenjati svaka tri do četiri (maksimalno) mjeseca.

Ako je četkica promijenila boju i oblik i vlakna više nisu toliko kruta, onda je “sav trud uzalud”, jer takva četkica više nije efikasna i ne može dobro da očisti zube.

Zabluda je i da će zubi biti bolje oprani ako trljamo zube jače i duže. Velika greška. To samo može oštetiti gleđ i izazvati iritaciju desni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније