Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Анадолија [ I. P. ]

20. 09. 2022. 12:02   >>  11:59

PAD NIVOA VODE

Suša u Španiji otkrila prastare građevine

U Španiji, koja je jedna od zemalja pogođenih dugotrajnom sušom u Evropi, smanjenje nivoa vode na branama i barama otkrilo je odavno potopljene arheološke relikvije.

Nakon povlačenja vode, pojavilo se naselje Aceredo ispod rijeke Lime na području Galicije na sjeverozapadu zemlje.

U Galiciji, na granici sa Portugalijom, "selo duhova" pojavilo se ranije tokom godine, kada je suša dramatično ispraznila jedno vještačko jezero.

Otkriven je i antički vojni kamp iz rimskog perioda, kao i manastir na području Sant Roma de Saua u regiji Katalonija.

Posljednjih 50 godina samo se iz vode mogao vidjeti jedan dio crkvenog tornja manastira. Međutim, sada se može vidjeti i groblje pored njega što je iznenadilo mještane, ali i turiste koji dolaze na to područje.

Prema podacima Ministarstva za ekološku tranziciju, od kraja augusta 38,5 posto površine zemlje počelo je da se suočava sa dugotrajnim problemom suše.

Španski generalni direktorat za meteorologiju (AEMET) je upozorio da će jesen biti vruća i suva i iznad sezonskih prosjeka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније