Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M. [ RTS ]

10. 09. 2022. 15:54   >>  15:52

U INDIJI

Stogodišnjak protestom pokušava da dokaže da je živ

Deka iz indijskog grada Rohtaka protestom ispred opštinske zgrade pokušava da dokaže da je živ. Nadležna služba obustavila je ovom 102-godišnjaku isplatu penzije jer je zavedeno da je preminuo.

Regionalno tijelo za socijalna pitanja Harijane obustavilo je isplatu starosne penzije i evidentiralo kao mrtvog Dulija Čanda, starog 102 godine.

Vremešni Indijac poslednji put primio je penziju u februaru i od tada je na razne načine pokušavao da ostvari svoje pravo, ali bez uspjeha.

Poslednjih pet mjeseci živi zahvaljujući ljudima koji su htjeli da mu pozajme novac.

Kako je došlo do toga da 102-godišnji deka bude zaveden kao pokojni nije poznato, ali je on odlučio da se u centru grada pojavi odjeven u svečanu, svadbarsku odjeću i sa transparentom na kojem je pisalo: „Vaš ujka je živ!“.

„Sada su nadležni tražili da obavi još neke formalnosti i uvjeravaju nas da će moći da dobije penziju i zaostale isplate za poslednjih pet mjeseci i to do kraja ovog mjeseca", rekao je Dulijev unuk-nećak.

Prema njegovim riječima, najstariji sin Dulija Čanda je 80-godišnji penzionisani vojnik. Takođe, njegove unuke i same su postale bake.

Indijska država Harijana je od 2019. godine ukinula starosnu penziju za oko 2,70 miliona korisnika. Poslednje žrtve tog poteza bilo je oko 14.600 korisnika penzije čija su imena izbrisana u prva dva mjeseca ove godine. Duli Čand je bio jedan od njih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније