Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

N1 [ R.B. ]

07. 09. 2022. 09:59 >> 09:57
1

VIRDŽINIJA

Biglovi traže nove domove, uzgajali ih za eksperimente

Blizu 4.000 biglova traži novi dom nakon jedne od najvećih akcija spašavanja pasa u SAD, javlja BBC.

Psi su uzgajani u uzgajivačnici u Virdžiniji koja ih je prodavala laboratorijima za eksperimente s ljekovima.

Međutim, uzgajivačnica je sada zatvorena zbog kršenja prava životinja, a dobrotvorna udruženja su počela misiju udomljavanja pasa.

“Četiri hiljade je velik broj”, rekla je Kiti Blok, upravnica Humane Societyja.

“Biće potrebno 60 dana da se sve te životinje izvuku napolje. Sarađujemo s našim skloništima i partnerima za spasavanje širom zemlje kako bismo ove pse konačno doveli u domove pune ljubavi”, rekla je za Reuters.

Uzgajivačnicu u Kamberlendu, u vlasništvu kompanije Envigo RMS, u maju je tužilo američko ministarstvo pravosuđa koje ju je optužilo za višestruko zlostavljanje životinja.

Inspektori su otkrili da su neki psi ubijeni umjesto da im je pružena veterinarska pomoć, a bili su u stanju koje se može lako liječiti.

Hranili su ih i hranom u kojoj su bili crvi, buđ i izmet. Nekim ženkama koje su dojile potpuno je uskraćena hrana. Dvadeset i pet štenaca uginulo je jer su bili izloženi hladnoći.

Nakon tužbe, kompanija Envigo RMS je negirala optužbe, ali je objavila da zatvara taj objekt, a pse premješta u dobrotvorno udruženje za prava životinja Humane Society, izvijestio je CBS News.

Bigleovi su sada podvrgnuti veterinarskim pregledima i vakcinaciji prije nego što budu dostupni za udomljenje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније