Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ I. P. ]

09. 01. 2022. 22:57   >>  22:58

STUDIJA

Omiljeno piće otkriva kakav vam je karakter

Još od davnina postoje razna uvjerenje da ono što pijemo određuje kakva smo osoba, a sada je jedna studija to i potvrdila.

Naučnici iz Australije otkrili su da postoji povezanost između omiljenog pića i toga kakav je karakter neke osobe.

Dok se za ljubitelje viskija smatra da su naoružani samopouzdanjem, oni koji preferiraju pivo vode se kao opuštene osobe prepuštene užicima.

Studiju je ssproveo Peter K. Jonason, a u istoj je učestvovalo 1232 ljudi gdje su polovina od njih muškarci, a polovina žene.

Istraživači su pitali ispitanike o njihovom omiljenom piću, ali i mjestu gdje isto vole piti.

Ispostavilo se da su ljubitelji piva i vina zadovoljni svojim životom, a na neprijatnosti gledaju kao na prolazne stvari.

Vino ili cider su povezani sa pristupačnim osobama, sklonim društvenosti te drugim poželjnim osobinama. Takođe, to alkoholno piće preferiraju osobe koje su pomalo neruotičnije od ljubitelja ostalih pića, posebno ako ga konzumiraju van kuće.

Kada je riječ o pivu, vole ga jednostavne, otvorene i opuštene osobe, a i samo to piće je oblik opuštanja i razonode.

Osobe koje su preferirale da piju kod kuće pokazalo se da su tužnije i pesimističnije od onih koji su izlazili vani, u klub ili kafić.

Istraživači tvrde kako su oni i nešto depresivniji te da im je ispijanje alkohola kod kuće služilo da se nose sa negativnim osjećanjima.

Za učesnike koji su se opredijelili za žestoka pića, i to tako da njima nazdrave vani, ispostavilo se da su otvoreniji za druženje i zabavu. Jonason pretpostavlja da žestoka pića konzumiraju ekstrovertniji ljudi, i to najčešće na zabavama sa više prijatelja.

Mnogi od njih naveli su kako sami kod kuće ne bi uživali u žestini.

Ipak, za sami kraj Jonason i njegov tim zaključili su kako je prosuđivanje nečijeg karaktera na osnovu omiljenog pića nedovoljno kako bi nekoga istinski upoznali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније