Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix.ba [ B.B. ]

26. 09. 2021. 07:45 >> 07:54

NOVI PROIZVOD MICROSOFTA

Napravili miš od reciklirane plastike iz okeana

Kompanija Microsoft je proizvela miš pod nazivom "Ocean Plastic Mouse", koji je, kako mu ime kaže, napravljen od plastike iz okeana.

Kućište, odnosno školjka miša, zapravo je djelimično (20 odsto) napravljena od recikliranog plastičnog otpada prikupljenog iz okeana i drugih voda. Procesom obrade je nastala plastična smola, koja se miješa s drugim materijalima, a od te mješavine nastaje miš.

Osim toga, pakovanje u kojem dolazi miš napravljeno je od drveta i šećerne trske, te se takođe može u potpunosti reciklirati, a ne sadrži nikakvu plastiku. Takođe, moguće je besplatno Microsoftu poslati stari miš na reciklažu.

"Ocean Plastic Mouse" miš sadrži tri dugmeta, podržava Bluetooth 4.0 i ima domet do 10 metara. Iz Microsofta tvrde da će miš raditi s jednom AA baterijom do 12 mjeseci.

Prodaja miša počinje 5. oktobra po cijeni od 25 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније