Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta ]

26. 02. 2021. 23:45 >> 23:47

POSLJEDNJA NEDJELJA APRILA

Državni praznik u Turkmenistanu u čast psa ovčara

Omiljeni pas predjsednika Turkmenistana, ovčar (alabaj) od sada će imati svoj dan tako da će se posljednja nedjelja u aprilu obilježavati kao državni praznik, objavili su mediji te zemlje.

Ovaj pas, koji je 4.000 godina pratilac nomada i njihovih stada, dijeliće praznični dan sa vrstom konja ahal-teke, takođe omiljenog predsjedniku Gurbanguliju Berdimuhamedovu.

Praznik će "povećati svjetsku slavu alabaja", piše u uredbi.

Predsjednik Turkmenistana je 2017. godine poklonio ovčara ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za 65. rođendan, a potom je 2019. objavio knjigu u kojoj navodi da su prvi Turkmeni "u konju vidjeli svoj san, a u alabaju svoju sreću".

Velika zlatna statua alabaja postavljena je u novembru 2020. godine u Aškabadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније