Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

A.M.

21. 08. 2022. 09:32 >> 09:32

UPOTREBOM REAGENASA ZA STVARANJE KIŠE

Kina zasijavanjem oblaka planira da zaštiti ovogišnju žetvu od suše

Kina će pokušati da zaštiti ovogodišnju žetvu od rekordne suše "zasijavanjem oblaka", koristeći reagense za stvaranje kiše.

Fabrike u provinciji Sečuan zatvorene su prošle nedelje kako bi se uštedela energija za domove, gdje je veća upotreba klima uređaja zbog velike vrućine i temperatura i do 45 stepeni Celzijusa.

Narednih 10 dana su ključni za usjeve pirinča u južnoj Kini, rekao je ministar poljoprivrede Tang Renđijan, prenose mediji.

Kineske vlasti preduzeće hitne korake da "obezbijede jesenju žetvu" koja čini 75 odsto godišnjeg prinosa, rekao je Tang u petak.

Vlasti će "pokušati da povećaju kišu" utičući na oblake i prskanjem usjeva "sredstvom za zadržavanje vode", saopštilo je ministarstvo poljoprivrede.

Smanjen prinos od žetve u Kini imao bi globalne posledice jer bi uticao na rast uvoza, što bi dodatno povećalo pritisak na inflaciju u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније