Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

M.M. [ Beta ]

10. 05. 2022. 23:07 >> 00:59

"MORALNO LOŠA ODLUKA"

Mask izjavio da bi ukinuo Tviterovu zabranu Trampu

Generalni direktor Tesle Ilon Mask izjavio je da će ukinuti trajnu zabranu korišćenja Tvitera koju je ta društvena mreža uvela bivšem predsjedniku Donaldu Trampu ako se realizuje njegov plan da kupi tu kompaniju.

U virtuelnom obraćanju na jednom samitu u organizaciji Fajnenšel tajmsa Mask je rekao da je Tviterova zabrana Trampovog naloga bila "moralno loša odluka" i "krajnje glupa".

On je rekao da trajne zabrane naloga na Tviteru treba da budu retke i treba da budu rezervisane za naloge koji služe za prevare, ili automatizovani botovi.

Tviter je zabranio Trampov nalog u januaru 2021. zbog "podsticanja na nasilje" posle upada njegovih pristalica u zgradu američkog Kongresa u Vašingtonu 6. januara.

"Mislim da je to bila greška jer je otudjilo veliki deo zemlje i na kraju nije rezultiralo time da Donald Tramp nema glas. Tako da mislim da bi ovo moglo na kraju da bude gore nego da postoji jedan forum gde svako može da vodi debatu. Pretpostavljam da je odgovor da bih ja ukinuo tu trajnu zabranu", rekao je Mask.

Tramp je ranije rekao da nema nameru da se vrati na Tviter čak i ako mu se vrati nalog i da će se umesto toga usmeriti na uspostavljanje sopstvene platforme Trut Soušal (Truth Social) koja ima probleme od kada je lansirana ranije ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније