Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Mina business [ I. P. ]

14. 02. 2022. 08:09   >>  08:10

KORISNICI DA ODAHNU

Fejsbuk i Instagram ne napuštaju Evropu

Brojni korisnici Fejsbuka i Instagrama mogu da odahnu, jer su iz Mete i zvanično objavili da nemaju namjere da napuste Evropu.

Nedavno su se po društvenim mrežama proširile informacije da su iz Mete zaprijetili da će, zbog problema sa evropskim propisima oko transfera ličnih podataka između EU i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), možda ugasiti Fejsbuk i Instagram na području EU, prenosi Capital.ba.

S obzirom na to koliko građana EU koristi te servise, ali i koliko Meta zarađuje od svojih evropskih korisnika, taj scenario je djelovao prilično nevjerovatno, jer s njim niko ne bi profitirao.

Za one koji su se ipak uplašili da bi Mark Zakerberg mogao da digne sidro iz Evrope, iz Mete stiže umirujuća vijest da ne namjeravaju da ugase svoje servise u Evropi.

U saopštenju navode da su informacije o njihovoj navodnoj prijetnji napuštanjem Evrope neistinite: Nemamo nikakvu želju da se povučemo iz Evrope.

Razlozi koju su doveli do širenja tih informacija nalaze se u njihovim poslovnim izvještajima koje su, kao kompanija čijim se dionicama javno trguje na berzi, obavezni da objave.

Takođe su dužni javnost da upozore na potencijalne rizike u poslovanju, a kao jedan od rizika nabrojali su i probleme oko mehanizma transfera podataka između EU i SAD-a koje su predstavili kao prijetnju njihovom pružanju usluga evropskim korisnicima i cjelokupnom poslovanju u Evropi.

Trenutno se čini da međunarodni transfer podataka nije njihova najveća briga. Vrijednost kompanije pala je u jednom danu za gotovo 240 miliona dolara, registrovali su drastičan pad broja korisnika, a TikTok im opasno prijeti.

Francuski i njemački političari ranije su komentarisali mogućnost povlačenja ovih društvenih mreža iz Evrope, navodeći da bi im bilo dobro i bez njih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније