Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ B92 ]

15. 03. 2021. 08:20 >> 09:12

POSTAVILA REKORD

Bijonse 28. put dobitnica nagrade Gremi

Američka pjevačica Bijonse postavila je rekord nagrade Gremi pošto je 28. put osvojila ovu prestižnu muzičku nagradu.

"Veoma sam počastvovana i uzbuđena", rekla je Bijonse primajući nagradu za najbolju interpretaciju u kategoriji R&B, prenio je BBC.

Pjevačica Tejlor Svift je postala prva pjevačica koja je tri puta nagrađivana Gremijem za najbolji album, a ove godine to priznanje je dobila za album "Folklor" koji je snimila tokom vanredne situacije zbog pandemije koronavirusa.

Prije nje, za najbolje albume u godini po tri puta su nagrađivani samo još Frenk Sinatra, Pol Sajmon i Stivi Vonder. Svojim 28. Gremijem Bijonse se izjednačila sa producentom i kompozitorom, legendarnim Kvinsijem Džounsom. Jedino je dirigent Džordž Solti nagrađivan Gremijem više puta od Džounsa i Bijonse - ukupno 31. put.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније