Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.J./M.V. [ rtcg.me ]

29. 09. 2024. 22:36 >> 23:01
1
Čitaj mi:

UKLJUČENJA

Pogledajte ključne poruke iz izbornih štabova

Reporteri TVCG uključili su se večeras iz izbornih štabova više izbornih lista i koalicija u Podgorici i Kotoru. Glavne poruke nosilaca čitajte u našem blogu.

Naše Biljana Rovčanin, Aleksandra Jovančević, Marija Radulović i Dijana Drašković prenosile su atmosferu iz ključnih izbornih štabova. 

Građani Podgorice i Kotora glasali su na vanrednim lokalnim izborima, a birališta su bila otvorena od sedam do 20 sati.

Predsjednik Izborne komisije Podgorice (IKGG) Vladimir Filipović rekao je da je izlaznost u Podgorici drastično manja u odnosu na ranije izbore, 2022. godine. 

22:35

Spajić: Ima razloga za zadovoljstvo

Lider Evrope sad i premijer Milojko Spajić rekao je da ima razloga za zadvoljstvo nakon lokalnih izbora, navodeći da su s obzirom na okolnosti, postigli dobar rezultat.

Spajić je rekao da narod nije želio ove izbore, kao i da oni, kao politički subjekt, nijesu htjeli ove izbore.
"Nijesu htjeli da čekaju, jer su znali da će se raspasti kampanja laži kada građani prime oktobarske zarade. Ostvariti ovakav rezultat, u nemogućim okolnostima, kada nijesmo mogli da dokažemo sve ono što smo obećali u kampanji 2023. godine, mislim da je fenomenalno", rekao je premijer.

On navodi da je antivladina koalicija pokušala sve, ali da nije uspjela.

 

Опширније

22:28

Rakčević: Temelj i pravac nove uprave Glavnog grada

Nosilac liste "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu" Luka Rakčević saopštio je da će ta koalicija biti temelj i pravac nove uprave Glavnog grada Podgorice.

On je zahvalio svima koji su toj listi dali doprinos. 

"Pored toga, mislim da je jako važno ukazati na činjenicu da su partije koje na državnom nivou imaju dvije trećine parlamentarne većine u Podgorici potpuno deligitimisane, da su izgubile svako povjerenje građana i da partije koje čine dvotrećinsku većinu na državnom nivou u Podgorici nemaju većinu", kazao je Rakčević. 

Zahvalio je predsjedniku države Jakovu Milatoviću i lideru GP URA Dritanu Abazoviću, kao i svima koji su bili dio njihove liste. 

Rakčević je kazao da ta lista određuje politički pravac Podgorice i Crne Gore u narednom periodu.

"I da će PG postati bolji, čistiji i bezbjedniji grad", dodao je on. 

 

Опширније

22:22

Bečić: Bilježimo bolji rezultat, DPS nema šta da slavi

Ako se budu poštovali demokratski principi i volja od 30. avgusta 2020. godine, novi gradonačenclnici biće Saša Mujović i Vladimir Jokić, a DPS će ostati u opoziciji, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je istakao da je njegova koalicija zabilježila odličan rezultat.

“Vidite da ćemo imati minimum 14. mandata uprkos negativnoj kampanji. Mi smo napravili rast”, kazao je Bečić.

On je kazao da su opozicione partije zabilježile isti rezultat kao na posljednjim izborima, te da nemaju razloga za slavlje.

“Večeras nema priče o ličnim kartama i ulascima preko granice. Biće opozicija i u naredne četiri godine”, kazao je Bečić.

 

Опширније

22:18

Mujović: Ima razloga za zadovoljstvo

Nosilac liste saveza PES-Demokrate Saša Mujović rekao je da ima razloga za zadovoljstvo, posebno jer je ovo njegova prva kampanja, gdje se upoznao sa surovošću političke scene. Kazao je da je zadovoljan kampanjom, saradnjom i timu i posvećenošću cilju da se ne dozvoli pokvratak DPS-a na vlast.

"Mislim da će se vezano za naš rezultat od oko 22 odsto vrijednost svega toga pokazati u narednim dana. Napadi su bili  žestoki. Postojala je ogromna želja da se diskredituje rad Vlade, da se pokaže da ova vlada nema podršku u narodu. Malo su se preračunali. Odbranili smo ono za šta se Vlada zalagala i za šta smo se borili", rekao je Mujović. 

 

Опширније

22:16

Perić: Iz Podgorice kreće borba protiv partijskog zarobljavanja države

Nosilac liste "Preokret - Ovako više ne može Srđan Perić" Srđan Perić saopštio je da su prezadovoljni sa trenutno osvojena dva mandata na lokalnim izborima u Podgorici.

On je kazao da su ostvarili veliki, značajan rezultat. Zahvalio je svima koji su im, kako kaže, pokazali da je što rade ispravno i put ozdravljenja.

"Osjećam se lično da nam je Podgorica dala snagu da iz nje kreće borba protiv partijskog zarobljavanja države", zaključio je Perić. 

 

Опширније

22:08

Abdić: DPS je ubjedljivo najjača politička partija u Podgorici

Nosilac liste DPS-a na podgoričkim izborima Nermin Abdić poručio je tokom večerašnjeg obraćanja da su partije opoziicije ubjedljivo trijumfovale nad partijama vlasti u Glavnom gradu. Abdić je saopštio da je DPS najjača politička partija u Podgorici.

"Dobri moji - e ovo je dobro. DPS je ubjedljivo najjača politička partija u Podgorici. Na održanim lokalnim izborima za upravu Glavnog grada DPS je osvojila 50 odsto glasova u odnosu na prvu narednu listu i koristim priliku da vam kažem da će DPS biti stožer buduće lokalne uprave", kazao je Abdić.

Опширније

22:07

Snimci ispred štaba DPS-a
Опширније

22:03

Snimci ispred štaba DPS-a

Опширније

21:54

Borovinić-Bojović: Pozvaćemo na dogovor Mujovića i Rakčevića

Nositeljka liste "Grad svih nas - Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović kazala je da je ovaj dan velika pobjeda za tu koaliciju, ističući da će pozvati Sašu Mujovića i Luku Rakčevića za razgovore o formiranju nove vlasti u Glavnom gradu.

"Ovo je velika pobjeda i važan dan za Podgoricu. Prepoznali su naš program i naše poruke, koje su se primarno odnosile na stabilnost i progres Podgorice, glavnog grada evropske Crne Gore. Ovo je važan za savez ZBPG, ovo je dan kada ćemo pozvati koalicione partnere uz vlade, Sašu Mujovića, ai Luku Rakčevića na dogovor jer je osnovna naša namjera bila oi ostala dogovor", kazala je Borovinić Bojović.

Ona je rekla da se zahvaljuje svima koji su podržali savez "Za budućnost Podgorice". 

 

Опширније

21:51

BS: Uspjećemo sljedećeg puta

U Bošnjačkom savezu nijesu zadovoljni rezultatima, kaže funkcioner te partije Damir Gutić.

"Ako ovog puta nijesmo uspjeli, sigurno ćemo to uraditi sljedećeg puta”, kazao je Gutić.

On je rekao da je BS uvijek znala da odgovori izazovima, pa će i ovog puta.

Опширније

21:45

EP: Blizu smo osvajanja četvrtog mandata

Nosilac liste Evropskog saveza (Es) na podgoričkim lokalnim izborima Boris Mugoša kazao je da je preponosan rezultatom u Podgorici, i da su blizu osvajanja četvrtog mandata.

"Preponosan sam što smo u Podgorici ostvarili sjajan izborni rezultat. Naš rezultat je oko 6 odsto i blizu smo četvrtog mandata, a a kako pristižu rezultati vjerujem da možemo i taj četvrti mandat da osvojimo", kazao je Mugoša.

On je kazao da je parlamentarna izborna većina doživjela je izborni debakl u Glavnom gradu.

 

Опширније

21:38

Mugoša: Sa dva mandata ulazimo u lokalni gradski parlament

Nosilac liste Stranke evropskog progresa na lokalnim izborima u Podgorici Ilija Mugoša kazao je u večerašnjem obraćanju da je ta partija ostvarila sjajan rezultat u neravnopravnoj političkoj borbi.

"Možemo reći da sa dva mandata ulazimo u lokalni gradski parlament. Cilj koji smo zacrtali smo ispunili, zadovoljni smo političkim rezultatom, idemo dalje. Drago nam je što su građani prepoznali kvalitet. Trudićemo se da vlast dogovorimo sa onima koji će taj politički program i implementirati", kazao je Mugoša. 

Zahvalio je svima na ukazanom povjerenju.

 

Опширније

21:36

PES-Demokrate: Rast u odnosu na prethodne izbore u Kotoru

Iz koalicije PES- Demokrate u Kotoru poručili su da su nezvanično mogu da kažu da je njihova lista ostvarila rast u odnosu na prethodne izbore, dok je DPS ostvario pad.

Iz te koalicije su kazali da su građani pokazali da vjeruju u kontinuitet i stailnost trenutne vlasti u Kotoru. 

"Sačekajmo da se formira skupština a onda u razgovoru sa partnerima razgovaraćemo i pronaći dobar modalitet da i u budućem periodu ova vlast nastavi da funkcioniše kao dobar grad, tražen, grad u kom se popravlja lokalna infrastruktura", kazali su iz te koalicije. 

Опширније

21:32

Moškov: Mnogi očekivali debakl, ali i dalje smo najjača partija

Nosilac liste "Kotor prije svega" DPS - Neđeljko Moškov kazao je da prema trenutnim rezultatima imaju 12 mandata.

"Imamo 12 mandata, mislim da večeras mnogi neće spavati. Očekivali su naš debakl ali kao što vidite, i dalje smo najjača partija i nadamo se da ćemo biti okosnica buduće vlasti u ovom gradu", rekao je Moškov. 

Moškov kaže da po pitanju pregovora oko formiranju lokalne vlasti u Kotoru mogu sa svima da sjednu za sto i pregovoraju, ali je pitanje koliko ko može sa njima da sjedne.

"Sve one grupacije koje nijesu dosada bile zakupljene ličnim i partijskim sferama, sa njima smo spremni da razgoravamo... Nemamo sve rezultate zasad, ali nadamo se dobrom rezultatu", kazao je Moškov.

 

Опширније

20:38

Опширније

20:36

Funkcioner Bošnjačke stranke Damir Gutić kazao je da je izborni dan protekao mirno, a zahvalio se i svim biračima koji su glasali za Bošnjačku stranku.

"Očekujem dobre rezultate, a trend rezultata koje smo imali u zadnje vrijeme daje nam za pravo da vjerujemo u to. Očekujem potvrdu parlamentarnog statusa", rekao je on.

Опширније

20:35

Babović: Izlaznost relativna stvar

Funkcioner Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Babović kazao je u emisiji "Izborna noć" na TVCG da je izborni dan protekao bez većih problema.

Upitan kako će se manja izlaznost odraziti na njihove rezultate na izbora, Babović je kazao da je izlaznost relativna stvar.

"Svaki građanin ima slobodu da izađe ili ne izađe na izbore. Vidjećemo kako će se to odraziti na izbore, a mi ne želimo da izlazimo sa rezultatima koji nijesu provjereni ", rekao je on.

 

Опширније

20:30

Nikolić: Sa nepravilnostima upoznaćemo i EK

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić kazao je u prvom obraćanju da je tokom izbornog dana u Podgorici evidentiran veliki broj nepravilnosti. Nikolić je naveo i da će zbog toga podnijeti krivične prijave, te da će sa problemom upoznati i Evropsku komisiju koja je već, kako je naveo, reagovala.

"Konstatujemo da je izborni dan završen, i u Kotoru, ali ova pres će imati funkciju da se bavi onim što se događalo tokom izbornog dana u Glavnog gradu. Evidentiran je veliki broj nepravilnosti i nezakonitosti, to je zabilježeno u radu izbornih odbora gdje su naši predstavnici zabilježili određene prigovore. Najveći broj prigovora odnosi se na birače koji su iskoristili nezakonito u Podgorici svoje biračko pravo. Sve smo to uredno pribilježili", kazao je Nikolić.

On je rekao da će sa problemom upoznati Evropsku koja je, dodaje, već reagovala.

"Ovo je problem regionalnog izbornog inžinjeringa gdje naša susjedna država pokušava da utiče na rezultate u Crnoj Gori", rekao je Nikolić.

 

Опширније

20:20

Mašković: Izborni dan protekao u znaku zloupotrebe

Funkcioner Evropskof saveza Miloš Mašković kazao je da je izborni dan protekao u znaku zloupotrebe, te da su građani Podgorice poslali poruku da su umorni od političara.

Mašković je rekao i da je izborni dan protekao u klasičnoj nefunkcionerskoj kampanji koju su vodili funkcioneri koalicije PES i Demokrate.

Naglasio je da što se tiče Evropskog saveza očekuju izvrstan rezultat.

"Očekujemo da će ES biti okosnica buduće vlasti... Građani su cijenili sve ono što je urađeno u proteklom vremenu. Očekujemo da će aktuelna vlast otići u opoziciju", kazao je, između ostalog, on za TVCG.

 

Опширније

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се