Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

29. 09. 2024. 14:28 >> 14:28
2

REAGOVANJE

ZBPG: Očajničkim prijetnjama srpskom narodu Živković bi da opet smanji izlaznost

Današnja press konferencija Danijela Živkovića predstavlja klasični šovinistički uradak usmjeren isključivo na građane Podgorice koji se izjašnjavaju kao Srbi, rekli su iz saveza "Za budućnost Podgorice". 

"Ovolika mržnja prema srpskom narodu, zloupotreba i manipulisanje njihovim ličnim podacima, dok se izostavljaju oni građani koji osim u Crnoj Gori, decenijama imaju pravo glasa u državama zapadne Evrope i SAD-a, treba da bude najveći motiv Srbima da masovno izađu na glasanje. Više nemamo sumnju da se po nalogu Danijela Živkovića, uz asistenciju kriminalnih struktura koje ga kontrolišu, danas napadaju i vozila sa srpskim registarskim tablicama, što predstavlja monstruozno fašističko ponašanje svojstveno inspiratorima Kristalne noći. Uništavati vozila sa srpskim tablicama je posljedni stadijum rasizma kojem ćemo se suprostaviti, ako već državni organi nemaju snage za to", rekli su iz koalicije.

Umjesto da protiv Danijela Živkovića bude podnesena krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja i zloupotrebe ličnih podataka građana Podgorice, on se drznuo da građanima Glavnog grada prijeti krivičnim gonjenjem, rekli su.

"Svi se sjećamo šta je njegova partija u koordinaciji sa tadašnjim SDT-om uradila 2016. inscenirajući sramni državni udar kako bi smanjili izlaznost i zaustavili siguran izborni poraz. Danas po sličnom obrascu, Danijel Živković želi da očajničkim prijetnjama srpskom narodu ponovo smanji izlaznost jer je svjestan da će konačan rezultat biti takav da ih šalje na margine izolacije. Zato želimo da poručimo građanima da će jedini koji će krivično odgovarati biti Danijel Živković, jer je svojim protivzakonitim djelovanjem ugrozio izborni proces i duboko zagazio u zonu krivične odgovornosti. I s pravom postavljamo pitanje, da li posle ovakvih kriminalnih aktivnosti DPS-a, postoji ijedan subjekt iz tridesetoavgustovske većine koji bi mogao sa ovom OKG da pravi koaliciju? Svakom dobronamjernom građaninu Podgorice sve je jasno i zato svi slobodno neka izađu na birališta i s olovkom u ruci daju sud o svima nama", ukazali su iz saveza "Za budućnost Podgorice". 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се