Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.Lj.

27. 09. 2024. 16:16 >> 16:19

O ĐUKANOVIĆU

Danilović: Konj je odavno lipsao, ali gazda bi da jaše

Bivši predsjednik Milo Đukanović je tokom cjelodnevnog izleta po Kotoru, pokušao da spriječi raspadanje partije koju svakoga dana poneko napusti i potom zatabori u nekoj drugoj, saopštio je lider UCG Goran Danilović.

“Uključio se i gazda DPS-a u "bitku" za Podgoricu i Kotor! Đukanović očigledno vidi priliku da preko ova dva grada pokori i Crnu Goru, da se i zvanično vrati u političku arenu što bi bilo poštenije od ovog žalosnog i privremenog skrivanja iza Živkovića i ostalih”, naveo je Danilović.

On tvrdi da je u Kotoru Đukanović pokušao da spriječi raspadanje partije i da su njegove poruke su zapravo tjeranje straha.

“Da, kormilo Crne Gore danas je u rukama 'oslobodilaca' koji bi željeli da je oslobode sjaja i ponosa antifašizma i da je gurnu u mrak kolaboracije i izdaje. Crna Gora se danas muči da sačuva svoju nezavisnost i pravo na evropsku budućnost od agresije Open Balkana, 'srpskog i ruskog sveta', umjesto da savlada posljednje dionice na putu do članstva u EU”, citira Danilović.

On navodi da je svaki “svet” na ovom svijetu, međutim, manje “zlo za Crnu Goru od Đukanovićevog svijeta”.

“Crna Gora se "muči da sačuva svoju nezavisnost"? Iako je mnogo puta do sada rečeno, i to od evropskih zvaničnika u koje se Đukanović do juče kleo, da će Crna Gora biti prva nova članica EU do 2028, gazda DPS-a sije strah od "srpskog i ruskog sveta". Svaki svet na ovom svijetu, međutim, manje je zlo za Crnu Goru od Đukanovićevog svijeta”, kazao je Danilović.

Taj svijet je, kako navodi, Kotor pretvorio u poprište krvavih obračuna  koji traje duže od decenije.

“Škaljarski i kavački svijet svjetovi su po kojima nas je vodio Đukanović i po kojima se i danas prepoznajemo širom svijeta. Ipak, dragocjeno je što se Đukanović oglasio i otvorio oči mnogima. On očegledno vjeruje u neke nove saveze na političkoj sceni koji bi DPS-u dodali snagu koju nema i vratili ga u sedlo - konj je odavno lipsao ali gazda bi da jaše”, NAVODI Danilović.

On kaže da ko umije da čita taj prepoznaje  da se Đukanović nada nekoj manjinskoj vladi na lokalnom nivou,

“Nekom savezu sa onima koji ga zaboravno "ne pominju", nekom novom modelu spremljenom za Kotor i Podgoricu.  Ako mu uspije neka bude sa srećom; ako nakon decenija njegovog "sveta" još uvijek neko želi da ga vodi Đukanović, onda nemamo za čim žaliti. Svaki svet i svijet su nesamjerljivi sa polusvijetom koji nas je vodio i doveo do ponora mržnje, pakosti i straha”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се