Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.

27. 09. 2024. 12:47 >> 12:53
1
Čitaj mi:

DRAGOVIĆ

"Građani da ne podlegnu pritiscima već da izađu na izbore"

Poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović pozvao je građane Podgorice da ne podlegnu raznim dezinformacijama i pritiscima već da iskoriste svoje građansko pravo i izlaskom na glasanje daju legitimitet budućoj vlasti u glavnom gradu čiji će, kako kaže, stožer biti Pokret Evropa Sad.


"Primiče se još jedan ubjedljiv poraz Demokratske partije socijalista i njihovih tradicionalnih, al ii savremenih koalicionih partnera. Na ovakav izborni rasplet očigledno ukazuje velika nervoza u redovima političkih organizacija i koalicija koje plediraju da budu na istoj strani nakon 29-tog septembra", kazao je poslanik PES-a Darko Dragović.

Dragović poručuje da plašenje građana Podgorice sa navodnim fantonskim biračima iz Srbije i BiH koji će u nedelju ujutro da pohrle autobusima ka Podgorici samo još jedna neuspješna manipulacija DPS-a i stvaranje opravdanja za novi izborni fijasko.

"Nemojte da vas demorališe navodna najava izbornog inžinjeringa jer takav scenario postoji samo u glavama par DPS-ovih funkcionera. Agresivno isticanje tzv. Beogradskog scenarija jeste prikrivanje stvarnih političkih namjera DPS-a, a to je pokušaj šavničkog scenarija u glavnom gradu. E to im neće proći", kazao je Dragović.

Poručuje da planiranjem izazivanja haosa na biračkim mjestima i pokušajem demoralisanja građana Podgorice prizivanjem beogradskog scenarija, "DPS srozava i to malo političkog ugleda što mu je ostalo". 

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je usvojen program Evropa sad 2 koji je realizacija predizbornog obećanja koje je PES dao pred izbore 2023. godine, a da su reforme sprovedene u rekordnom roku od godinu dana od formiranja 44. Vlade.

"Iako se radi o predizbornom obećanju Pokreta Evropa sad moram da kažem da je program zajednička platforma parlamentarne većine", kazao je Čarapić. 

Istakao je da su za ovo vrijeme postigli puno na poboljšanju životnog standarda, zelene agende, reformi obrazovnog sistema, poboljšanju položaja studenata, tako i na polju državne bezbjednosti.

Usvojeni program Evropa sad 2, kako kaže, nastavak je reforme koja je započeta u januara 2022. usljed čega će minimalna zarada u Crnoj Gori iznositi 600 odnosno 800 eura, a prosječna zarada 1.000 eura.

Čarapić je kazao da će u ponedeljak usvojiti dva zakona koja su bitna za EU integracije - zakon o elektronskim komunikacijama i zakon o autorskim i srodnim pravima, koji će zajedno sa već usvojenim zakonom o ribarstvu i akvakulturi zaokružiti i sve naše obaveze iz EU agende za ovaj period. Rezultat ovog rada će biti jasan i glasan - Zatvaranje 4 pregovaračka poglavlja do kraja ove godine, što je dokaz da nakon dobijenog IBAR-a, naš EU put nastavljamo još jače i 2028. godine postaćemo 28 članica EU.

Istakao je da su u okviru zelene agende usvojena dva zakona od integralnog značaja za dalji razvoj našeg energetskog sektora koji je nova strateška grana razvoja crnogorske ekonomije.

"Zakon o energetici i zakon o korišćenju energije iz obnovljivih izvora stvaraju okvir za pokretanje snažnog investicionog ciklusa iz oblasti energetike a ovaj okvir će nam omogućiti i lukrativan aranžman sa Svjetskom bankom - koja je spremna da Crnoj Gori obezbijedi DPL od 180 miliona eura", poručio je Čarapić.

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović je istakla da su bile zastupljene razne opstrukcije, manipulacije spinovi i propagande kada je u pitanju program Evropa sad 2.

Za mjesec dana, kaže Nedović, bile su 22 lažne vijesti i to na naslovnim stranama.

"Pokušavalo se predstaviti da je program Evropa sad 2 nešto što će smanjivati plate. Zamislite paradoks, a imali smo Evropa sad 1 i svi smo svjedoci koliko je povećanje plata bilo sa ovim programom. I sad imamo program Evropa sad 2 koji takođe podrazumijeva povećanje plata svim zaposlenima, ali takođe i penzija", istakla je Nedović.

"Programi koje mi imamo i o kojima sada govorimo jedan novitet koji ima Crna Gora, kada govorimo o refomama u ekonomiji", dodala je Nedović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се