Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.

27. 09. 2024. 10:04 >> 12:15
Čitaj mi:

Završna konvencija SEP

"Probudili smo nadu, građani nas vide kao izlaz iz beznađa"

Stranka evropskog progresa probudila je nadu građana i prepoznata je za kratko vrijeme, zahvaljujući svom odgovornom i ozbiljnom pristupu, kao nova značajna  snaga u političkom životu Crne Gore, bez koje neće biti moguće formirati narednu gradsku vlast Podgorice, ključna je poruka sinoćnje Završne konvencije Izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“.

„Protekla kampanja definitivno nas je uvjerila da na političkom spektru i te kako ima mjesta za jednu pristojnu, ozbiljnu i odgovornu stranku. Podrška koju je naš program dobio od građana u prethodnih nekoliko nedjelja premašila je i naša očekivanja. U to smo se uvjerili u neposrednom kontaktu sa našim sugrađanima, koji nas svakodnevno uvjeravaju da žele da se priključe našem timu. Prepoznali su ono što je tako nedostajalo posljednjih godina u Crnoj Gori – ozbiljnost i odgovornost, optimizam i vjera da su promjene moguće… Ja sam večeras siguran da smo uspjeli. Buduća vlast u Podgorici neće moći da se formira bez odbornika Stranke evropskog progresa!“, kazao je na Konvenciji lider Stranke evropskog progresa Duško Marković.

Nosilac Izborne liste Ilija Mugoša poručio je da će Stranka evropskog progresa biti progresivni dio buduće gradske vlasti.

„Mi nijesmo stranka koja obećava „kule i gradove“. Možemo vam obećati ono što je sada najvažnije – vlast ćemo vršiti ozbiljno i odgovorno. Na korist svih građana Podgorice. U svim djelovima našega grada, kako na gradskom, prigradskom, tako i na ruralnom području“, kazao je Ilija Mugoša.

Govoreći o sadašnjem stanju u gradu i u državi na Konvenciji je rečeno da je u Glavnom gradu očit kolaps svih sistema, a na da je država „na koljenima u opasnosti da bude urušena do kraja - ekonomski, politički i vrijednosno“.

„Danas je ovo grad u kojem vas na svakom koraku sačekuju kolaps, nered, nebriga. Danas je ovo grad koji je postao plijen bahatih i neodgovornih funkcionera iz preko deset partija koliko ih čini dosadašnju vlast. Pa te apetite i alavost ne bi izdržali ni Beč i Pariz, a kako će onda naša Podgorica. Slušamo ih svih ovih dana i nedjelja i ne možemo čudu da se načudimo. Sve će da pozlate, samo ako se ponovo dokopaju vlasti. Kao da oni isti dvije godine u Podgorici, a četiri godine u Državi, ne vladaju, i kao da ih nijesmo vidjeli na djelu – kako izgleda kad se oni dohvate vlasti i moći.“, kazao je na Konvenciji kandidat za odbornika Dragoljub Bulatović.

Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković ocijenio je da je Crna Gora u vrijednosnom smislu „u opštemmetežu i magli, koji je i proizveden da bi se prikrila strateška promjena pravca kojim ide naša država“.

„Sve temeljne vrijednosti našeg društva su uzdrmane, a neke već i porušene. Da li je Crna Gora danas građansko društvo? Nije. Razbila se u nacionalna dvorišta, iz kojih se samo promaljaju glave funkcionera koji zauzimaju fotelje. Da li danas baštinimo evropske vrijednosti i da li građani osjećaju pravnu sigurnost i jednakost pred zakonom? Ništa od toga. Pravda nikad nije bila selektivna kao u današnjoj Crnoj Gori“, kazao je Duško Marković.

Govoreći o katastrofalnom stanju u ekonomiji rekao je da jesadašnja državna vlast bez trunke odgovornost „crnogorsku ekonomiju pretvorila u neodrživ finansijski sistem koji će neminovno doživjeti kolaps“.

„Ne postoji način da podižete životni standard građana ako to nije zasnovano na realnom rastu ekonomije. Svjedočimo besmislenoj trci između populističkog povećanja ličnih primanja, s jedne, i rastu inflacije i troškova života, s druge strane. Po građane, rezultat je uvijek isti – svako povećanje primanja pojedu rast cijena i inflacija. Po državni budžet – rezultat je katastrofalan jer je jedini način da produžite agoniju novo zaduživanje po sve nepovoljnijim uslovima, ili otimanje novca iz zdravstvenog i penzionog fonda. Građane čekaju teška vremena, a kreatori ovakvog scenarija biće daleko od Crne Gore. I to neće biti samo naš problem već i problem budućih generacija“, kazao je Duško Marković.

Doktorica Jelena Knežević, kandidatkinja za odbornicu, druga na Izbornoj listi, kazala je u opštem neredu i urušavanju, nije pošteđen ni zdravstveni sistem čemu svjedoči svako građanin kada zatraži ljekarsku pomoć.

„Zalagaću se za to da najširi spektar liječenja bude dostupan našim građanima kroz javni zdravstveni sistem. Nijesam za to da liječenje i zdravlje građana budu tržišne kategorije. Vjerujem da naš javni zdravstveni sistem može biti bolje i kvalitetnije uređen, jednako dostupan svima. Vjerujem da ću i ja kao pojedinac, i Stranka evropskog progresa u tome dati značajan doprinos, kada budemo u prilici da učestvujemo u donošenju odluka“, kazala je dr Jelena Knežević.

Ovakvo društvo, u kojem su urušene sve vrijednosti ne daje šansu mladima, poručila je s Konvencije kandidatkinja za odbornicu, 18-ogidišnja Taidda Salagić.

„Moj san je da se, u profesionalnom smislu, ostvarim na polju turizma i da, svojim znanjem, doprinesem progresu turističke privrede Crne Gore. Danas se takvi snovi u Crnoj Gori teško ostvaruju. Svjedoci smo aktuelnih događaja i načina na koji se napreduje na profesionalnom planu“, kazala je Taida Salagić.

Govornici na Konvenciji su poručili da su predstojeći izbori u Podgorici važni i zato što će sasvim izvjesna promjena vlasti u Podgorici, dovesti i do pada vladajuće koalicije na državnom nivou.

„U pravu su jedino kad kažu da se na podgoričkim izborima brani njihova Vlada. Briga je njih i za Podgoricu, i za Podgoričane, jedino je važno da se odbrani Vlada sa trideset i kusur ministara i tri stotine pomoćnika i sekretara! Njihov poraz u Podgorici biće uvod i u pad Vlade kakvu Crna Gora ne pamti. Jer građani više ne žele da žive u siromaštvu koje izaziva nekontrolisana inflacija, i ne mogu da trpe razor institucija, bezakonje, podređivanje državnih interesa trećim stranama, ekonomski rulet po modelu ruskog ruleta – pa ko preživi“, kazao je Dragoljub Bulatović.

Nosilac Izborne liste Ilija Mugoša je ocijenio da vjeruje da će građani izlaz iz beznađa i tunela sumornih perspektiva vidjeti u ljudima Stranke evropskog progresa koji imaju stručni i moralni integritet, obavezu i posvećenost da takvo stanje počnu mijenjati već od 30. septembra.

Duško Marković je nazvao vlast prevarantskom rekavši da obećavaju stanove koji navodno samo što nijesu useljeni, stotine kilometara autoputeva, sedam aerodroma, manje rada za više novca, a da zapravo imamo Podgoricu, u kojoj se fekalije izlivaju u Moraču i grad zatrpan smećem.

„Ovi šampioni prevare su se ovoga puta preigrali, i siguran sam da će im građani uvjerljivo pokazati u nedjelju šta misle o njima“, kazao je Duško Marković.

Pozvao je građane da izađu na izbore i da ne nasjednu na manipulacije radi očuvana monopola da je samo glas za Demokratsku partiju socijalista glas za Crnu Goru.

„Poimanje ekskluzivnog prava na titulu jedinog zaštitnika crnogorskih interesa je u stvari najveća opasnost za te iste interese. Zar je glas za još nekoliko građanskih i suverenističkih stranaka glas protiv naše države? Na kraju, zar je glas za SEP, i za bilo koga u ovoj sali glas protiv Crne Gore? Naravno da nije. Zbog toga ja pozivam građane da glasaju SEP ne zbog toga što smo najbolji, što smo jedini, nego zbog toga što smo najozbiljniji, najodgovorniji i najpristojniji, i naravno kao takvi ćemo dosljedno i bez kompromisa stajati na braniku državnih interesa Crne Gore“, kazao je Duško Marković. Pozivam građane Podgorice da daju povjerenje našim ljudima, ozbiljnim i odgovornim profesionalcima, koji će znati kako da urede naš grad, i to zajedno i u saradnji sa onima koji dijele našu viziju evropske Crne Gore i evropske Podgorice“, zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се