Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.

27. 09. 2024. 08:21 >> 08:21
Čitaj mi:

LOKALNI IZBORI

Preokret: Dati vrijednost životu i i glasu

Izborna lista Preokret – Ovako više ne može - Srđan Perić je sinoć, u četvrtak veče održala, završnu konvenciju kod pogoričke Banje (novi most).

Na skupu su govorili kandidati i kandidatkinje za odobrnike Nebojša Marković, Snežana Babović, Aleksa Bigović, Nemanja Draganić, Vera Banović, Tamara Tomić, Nikola Zekić, Dragan Sošić, Mirza Krnić, te nosilac liste Srđan Perić.

Prisutnima su se obratili i Darko Zarubica, član kordinacionog odbora iz Danilovgrada, Vuk Iković odbornik Preorketa u Skupštini Opštine Danilovgrad, te Radislav Vojvodić iz Bara i Dino Ramović iz Bijelog Polja.

Nosilac liste Preokret – Ovako više ne može, Srđan Perić je istakao da je glas za Preokret glas protiv prakse političkih korporacija koji kao sve druge poslovne koproracije je klasičan politički biznis i da kao svaki takav biznis on mora da obesmisli konkrenciju. Ujedno je i objašnjavao poziciju Preokreta u smislu da je to koncept protestnog glasa gdje bi saučestvovanje u dilovima političkih korporacija značilo zapravo izdaju tog glasa koji prositiče iz uvjerenja da ovako više ne može i da se mora podvući crta.

Perić je tom prilikom isticao važnost istrajnosti dok se ne zaustavi obezvrjeđivanje života i glasa građana koje je otpočelo partijskim zapošljavanjem, a okončava se političkom konstrukcijom u kojoj je nevažno koga ćete glasati jer biste uvijek dobijali istu vlast. On je istakao da ta borba prethodi ustanovljanu funckionalnosti sistema i da tada mogu krenuti i razvojni projekti, a da do tada imamo posla sa ljudima koji žele da neprestano vladaju i da se etabliraju kao trajna politčk klasa.

Kandidat za odborniak Nebojša Marković je govorio o borbi protiv partitokratije i podjeli na politčke biznismene i obespravljene građane. Snežana Babović je istakla potrebu za dostajstvenim životom koji politka mora da obezbijedi. Aleksa Bigović je govorio o borbi za preduzetne mlade ljude, dok je Tamara Tomić govorila o zaštiti životinja. Nikola Zekić je govorio o sveopštem anarhičnom stanju koje vlada po osnovu prava osoba sa invaliditetom u našem gradu i zemlji i potrebi da se više ne bude pasivan na ovom polju.

Darko Zarubica je govorio o osnovnim postulatima Preokreta, dok je Vuk Iković govorio o buntu i promjenama, te daljem širenju Preokreta, ali i snazi odlučnosti u iskazu da ovako više ne može što je po njegovim riječima ključ preokreta za Podgoricu i Crnu Goru. Radislav Vojvodić je govorio o podržavanju profesionalnog i kredibilnog kadra, a Dragan Sošić o razočarenju u nastale promjene prije svega na poljima neznanja i nerada. Dino Ramović je govorio o značaju aktivizma u političkom djelovanju, dok je Mirza Krnić saopštavao stavove o riješenosti Preokreta da ide do kraja politčke borbe koja preokreće politički sistem.

Podsjećamo da Preokret nastupa pod rednim brojem pet na predstojećim podgoričkim izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се