Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.M.Lj.

26. 09. 2024. 17:05 >> 17:05
Čitaj mi:

Klub PES

Osuđujemo ponašanje opozicije prema Popović

Skandalozno ponašanje poslanika opozicije, DPS-a, URA-e i Jakova Milatovića povodom usvajanja zakona, zahvaljujući kojima se i zakonski ispunjavaju svi uslovi za uvećanje plata, govori da panika koju manifestuju posljednjih dana jeste nagovještaj da neće ni biti u prilici da skorije vode procese u državi, ocijenili su iz Kluba poslanika Pokreta Evropa sad.

U suprotnom, prema njihovim riječima, sprovodili bi svoju ekonomsku politiku, ubjeđivajući građane da se, kažu, “bolje živi sa manjim platama i penzijama”.

“Zato osuđujemo ponašanje opozicije prema potpredsjednici Skupštine Crne Gore Zdenki Popović, zbog usvajanja zakona kojim se uvećavaju minimalne zarade za srednjoškolce na 600 eura, visokoškolce na 800 eura i prosječne na 1000 eura za oktobar mjesec”, naveli su iz tog poslaničkog kluba.

Takođe, pojasnili su da opšta stopa PDV-a ostaje na 21 odsto, uprkos zajedničkim pokušajima opozicije i predsjednika države da, kako kažu, “manipulišu i tom činjenicom”.

“Predsjednik države će morati da poštuje Ustav i sada potpiše usvojene zakone, koliko god njemu i DPS-u politički to ne odgovaralo. Nervoza koju DPS ispoljava nakon rasula na Cetinju, kao i nakon procesuiranja lica koja kupuju lične karte mogu biti razumljiva, ali ne i opravdavajuća”, dodaju iz PES.

Takođe, iz Kluba navode da nakon serije” bizarnih ispada” predsjednika države u javnim nastupima, te pokušajima da zajedno sa opozicijom uitiče na neizglasavanje zakona, “građani mogu biti zadovoljni što se dinamika rasta standarda ubrzava”.

“Takođe, naglašavamo da su doprinos za usvajanje zakona dali svi poslanički klubovi parlamentarne većine”, poručili su iz Kluba poslanika PES.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се