Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M.

26. 09. 2024. 11:23 >> 11:23

Jelena Janjić

Mnogo urađeno na poboljšanju kvaliteta života Kotorana

Kandidatkinja za odbrornicu sa liste "Vladimir Jokić-DOBAR GLAS- ZA GRADONAČELNIKA" (Demokrate-PES) Jelena Janjić saopštila je da smo u prethodne četiri godine uradili mnogo toga u cilju poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana.

"Kupovali smo udžbenike za sve osnovce, poboljšali smo i značajno unaprijedili program geronto domaćica, značajna sredstva opredjelili za socijalna davanja i stipendije studentima, izdvojili smo najviše sredstava za sport u istoriji što je donijelo rezultate na svim poljima, a naknade za novorođenu djecu su uvećane tri puta, na 450 eura. Najponosniji smo ipak na naš rad na polju unaprijeđenja života djece i starih", navodi se u saopštenju.

Kaže da su organizovali uslugu produženog boravka za sve učenike prvog i drugog razreda u svim školama na teritoriji Opštine, koji već dvije godine nesmetano funkcioniše.

"Na taj način smo stvorili uslove da djeca borave na sigurnom, uz obezbjeđen obrok i rad na školskim zadacima, dok roditelji mogu nesmetano da ispunjavaju svoje radne obaveze. Pokrenuli smo i organizovali mnoštvo besplatnih škola i radionica za djecu, školu stripa, slikanja, grnčarije, stranih jezika, a uskoro počinje i besplatna škola glume", navodi se u saopštenju.

Kaže da su od ove godine subvencionisali u potpunosti đački prevoz, pa roditelji više nemaju trošak đačkih karti.

"Za starije sugrađane smo otvorili dnevni boravak za stare, pokrenuli smo i dnevni boravak za dementna lica. Naša je obaveza da nastavimo ovim putem i da se o životu u Kotoru prenosi dobar glas. Zbog toga ćemo u narednom periodu dodatno razvijati besplatne škole i radionice. U potpunosti ćemo subvencionisati boravak djece u vrtićima, pa će vrtići za djecu u Kotoru biti besplatni, dok ćemo za najstarije organizovati dnevne boravke u svim djelovima opštine, uz subvencije za one sa najmanjim primanjima. Besplatni vrtići, mjesta za druženje i susrete najstarijih, to je DOBAR GLAS za Kotor, za Kotor na dobrom glasu", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се