Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

26. 09. 2024. 09:40 >> 09:40

Borovinić Bojović

"Jedan od ciljeva da uključim što više žena u procese odlučivanja"

Nositeljka liste "Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović istakla je da joj je velika čast što je na predstojećim izborima jedina žena – nositeljka liste od ukupno trinaest koliko ih konkuriše. Ukoliko bude izabrana za gradonačelnicu, poručuje da će uključiti veliki broj žena u procese odlučivanja.

Kako je navela u otvorenom pismu ženama, poražavajuće je da nijedna druga lista nije svjesna rečenice jedne čuvene državnice koja je kazala: "Svaka žena koja razumije probleme vođenja domaćinstva, bolje će razumjeti probleme vođenja države".

"Kao buduća gradonačelnica, želim da uključim veliki broj žena u procese odlučivanja. Želim da podržim žene, da odluke o svojoj budućnosti ne donose u neizvjesnosti, već da bez brige o krovu nad glavom, odlučuju o svojim životnim pozivima. Zato će jedan od prvih projekata koji ćemo realizovati nakon 29. septembra biti Gradski stan, projekat koji će omogućiti mladim bračnim parovima da po povlašćenim cijenama kupe svoj prvi stan. To je sigurnost, tako zadržavamo mlade ljude u Podgorici i pružamo im snažnu podršku da ovdje zasnuju svoju porodicu.
Mi majke najbolje znamo šta znači briga kada su djeca van kuće. Roditelji u Podgorici moraju da budu sigurni kada šalju djecu u vrtić i u školu. Zato ću kao jedan od prioriteta nove lokalne vlasti da postavim uređenje saobraćaja u zonama svih škola i vrtića i povećanje bezbjednosti", navela je Borovinić Bojović.

Učiniće i da svi šinski prelazi u gradu budu bezbjedniji i rekonstruisaće nebezbjedne biciklističke staze. Podgoričanke moraju da budu bezbrižne kada su im djeca na ulici.

"Lokalna vlast koju ća ja voditi će kroz niz mjera pružiti snažnu podršku ženskom preduzetništvu, koja može postati zamajac lokalnog ekonomskog razvoja Podgorice. Izuzetno je važno da u kontinuitetu radimo na ekonomskom i finansijskom jačanju žena. Namjera nam je i da ponudimo sigurno zaposlenje za najbolje studente i studentkinje po završetku studija. U svemu što radimo, mi žene pokazujemo posebnu vrstu posvećenosti i senzibiliteta. Zato znamo koliko je važno da u našoj Podgorici niko ne bude zaboravljen. Ja ću se zalagati da što prije uvedemo besplatan obrok za sve osnovce i obezbijedimo besplatan vrtić za d‌jecu samohranih roditelja. Takođe ćemo uvesti besplatnu pravnu pomoć za samohrane roditelje i žrtve porodičnog nasilja, kao i praksu sufinansiranja boravka penzionera u staračkim domovima", istakla je Borovinić Bojović.

Poručila je ženama da kada se 29. septembra budu našle pored glasačke kutije, sjete se koliko je važno da žena bude što više na mjestima odlučivanja.

"Sjetite se koliko je važno da Podgorica ne bude samo mjesto za privilegovane, već grad svih nas. Sjetite se da je ovo prilika da naše porodice u Podgorici žive bezbrižnije, sigurnije i bolje. Pozivam vas da podržite izbornu listu koja se nalazi pod rednim brojem 9 'Za Budućnost Podgorice – grad svih nas'", navodi u otvorenom pismu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се