Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M.

26. 09. 2024. 09:33 >> 10:16
1
Čitaj mi:

ZAVRŠNA KONVENCIJA

Mujović: Građani u što većem broju da izađu na izbore u nedjelju

Kandidat za gradonačelnika Podgorice ispred liste koalicije Pokret Evropa sad – Demokrate – Još jače – prof. dr Saša Mujović, na završnoj konvenciji pozvao građane na jedinstvo i da u što većem broju izađu na izbore u nedjelju.

"Nećemo dozvoliti da se Podgorica vrati u vrijeme podjela, u vrijeme plata od 199 eura, u vrijeme privilegovanih, kriminala i korupcije. Radićemo još jače, da izgradimo Podgoricu uspjeha, jednakosti i budućnosti za svu našu djecu“ rekao je Mujović.

Kaže da izbori pred nama nisu samo izbori za novu upravu u Podgorici, već predstavljaju svojevrsan referendum o tome kako vidimo Crnu Goru u budućnosti.

"Jasno je svima da ih opozicija koristi kao mehanizam da zaustavi reforme i promjene koje smo pokrenuli“, naglasio je Mujović.

Pozvao je građane da izađu na izbore.

"Zato poštovani sugrađani izađite na izbore i pored svog grada odbranite i povećanje minimalne plate sa 450 na 600 i 800 eura, odbranite novo povećanje penzija, odbranite prosječnu platu od 1000 eura, nove olakšice za privredu. Odbranite sve ono što smo zajedno postigli i što žele da nam oduzmu. Odbranite svoju budućnost“, istakao je Mujović.

Kazao je da je već sada jasno da su partije koje su srušile vlast u Podgorici spremne na neprincipijelne koalicije sa onima koji su Crnu Goru okovali u lance korupcije i organizovanog kriminala.

"U nedjelju se borimo i protiv njih“, zaklučio je Mujović.

Aleksa Bečić, predsjednik Demokrata poručio je da Podgorica treba da se raduje jer joj stiže dostojan "naslednik velikog Marka Miljanova, profesor, ministar, komšija, ali prije svega brat, prijatelj, pošten čovjek i veliki radnik, Saša Mujović"!

"Crna Gora se miri kad za 10 mjeseci procesuirate 600 članova organizovanih kriminalnih grupa, riješite 95% izvršenih krivičnih dijela, riješite sva krivična dijela protiv života i tijela, procesuirate preko 400 djela iz ekonomskog kriminaliteta, preko 200 iz oblasti opojnih droga, preko 70 iz oblasti visoke korupcije. Crna Gora se miri tako što snažno i oblučno udarite i na Kavački klan, i na Škaljarski klan i na kriminalce iz Tuzi, i Zete, i Berana, i svih krajeva Crne Gore. Tako što ne gledate kako se ko zove, koje je vjere, nacije ili pripadnosti, već da li je kriminalac ili nije kriminalac!" istakao je Bečić.

Milojko Spajić, premijer Crne Gore i predsjednik Pokreta Evropa sad poručio je da je za razvoj Podgorice ključna dobra saradnja lokalne i centralnih vlasti.

„Ne možemo imati jednu politiku u Podgorici, a drugu na nivou države. Moramo biti jedinstveni oko toga šta je budućnost našeg grada i države. Zato je važno da na izborima pobjedi naša koalicija i da zajedno nastavimo da razvijamo Podgoricu“, rekao je Spajić.

Podsjetio je na raspisivanje tendera  za izvođača radova na zapadnoj obilaznici oko Podgorice, potpisivanje ugovora za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice Podgorica – Tuzi, koja će imati direktnu vezu sa auto-putem Bar – Boljare.

"To je samo jedna od 18 dionica brzih cesti i auto-puteva na kojima radimo“, poručio je Spajić i dodao da samo pobjeda koalicije PES – Demokrate garantuje njihovu realizaciju.

Na Završnoj konvenciji govorili su i Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, potpredsjednica Pokreta Evropa sad i prva na listi kandidata za odbornike, kao i Danilo Šaranović, ministar u Vladi Crne Gore, član Predsjedništva Demokrata i drugi na listi kandidata za odbornike.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се