Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

04. 11. 2022. 13:30 >> 13:31

NIKŠIĆKO POZORIŠTE

Međunarodni festival glumca od 7. do 13. novembra

U organizaciji i na sceni Nikšićkog pozorišta, od 7. do 13. novembra biće održan 18. “Međunarodni festival glumca – Nikšić 2022”. Festival se organizuje pod sloganom "Iznenadimo se poznatim".

Prve festivalske večeri, nakon svečanog otvaranja, biće izvedena predstava „Ana Karenjina”, Novosadskog pozorišta - Újvidéki Színház, koju je po romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Dejan Projkovski.

Festival će otvoriti predsjednica žirija, glumica Tanja Bošković, a publici će se obratiti i direktor Nikšićkog pozorišta i Festivala, Radinko Krulanović.

Međunarodni festival glumca je iz godine u godinu rastao, tako da će njegovo osamnaesto izdanje pokazati snagu i kvalitet ove jedinstvene smotre glume u Crnoj Gori i zemljama regiona. Ovo je, između ostalog, juče na konferenciji za medije rekao direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović, najavljujući festivalski repertoar.

"Zbog stečene reputacije i značaja nikšićkog Festivala glumca za dramsku umjetnost i kulturu Crne Gore, nadam se da će ubuduće naša država prepoznati i stati iza ove pozorišne svetkovine jer to kvalitetom zaslužuje", naveo je Krulanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније