Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

П.Р.

01. 11. 2022. 15:34 >> 18:26

DAN CNP - URUČENE NAGRADE I PRIZNANjA

Branislav Mićunović počasni član CNP-a

Reditelj i dugogodišnji upravnik Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) Branislav Mićunović stekao je status počasnog člana tog pozorišta, saopšteno je iz CNP-a.

Kako navode, U CNP-u obilježen je Dan Crnogorskog narodnog pozorišta i uručene su nagrade i priznanja zaposlenima i saradnicima za najbolje rezultate postignute u 2022.

Na prijedlog direktora, Savjet Crnogorskog narodnog pozorišta donio je odluku da godišnju nagradu za izuzetne umjetničke rezultate u 2022. godini dobiju glumci: Nikola Perišić za ulogu u predstavi “Bladi Mun”, Sanja Vujisić za uloge u predstavama “Bladi Mun” i “Djeca sunca””, i Lazar Dragojević, za uloge u predstavama “Djeca sunca” i “Pokojnik”, Stevan Vuković za uloge u predstavama “Bladi Mun” i “Pokojnik”, i Lara Dragović za ulogu u predstavi “Djeca sunca”.

Za rezultate postignute u produkciji, organizacionom, administrativnom i tehničkom sektoru, godišnje nagrade za 2022. godinu dobili su: Nela Otašević, izvršna producentkinja, Milica Sekulović, suflerka, Miomir Malović, dizajner svjetla, Dragica Filipović, garderoberka, Milan Ivanović, majstor tona, Ivana Matović, administrativno-pravni tehničar, Sanja Marinović, organizator prodaje, Nada Siništaj, blagajnik knjigovođa, Miloš Mijović, zaštitar i Rajko Ivanović, zaštitar.

Ove godine status počasnog člana Crnogorskog narodnog pozorišta stekao je Branislav Mićunović, reditelj i dugogodišnji upravnik CNP-a.

"Status počasnog člana Crnogorskog narodnog pozorišta je visoko priznanje koje se ukazuje nosiocima najviših esnafskih i društvenih priznanja koji su svojim vanrednim rezultatima doprinijeli usponu CNP-a i usponu kulture u Crnoj Gori. Status počasnog člana stiču najistaknutiji članovi CNP-a, kao i istaknuti stvaraoci i saradnici Pozorišta za značajan rad i rezultate rada postignute u oblasti kulture a koji su od značaja za pozorišnu djelatnost", navode u saopštenju.

Uručena je i nagrada za najbolji savremeni domaći dramski tekst.

Žiri u sastavu: predsjednici žirija Vida Ognjenović, dramaturškinja i rediteljka, Budimir Dubak, pisac i Stefan Bošković, pisac donio je odluku da je najbolja drama na konkursu CNP-a za savremeni domaći dramski tekst drama „Admiral” autorke Tijane Rakočević. Autorki je nagradu uručilla Milenu Mijović Durutović, generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštva u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore.

Zahvalnica Crnogorskog narodnog pozorišta koja se dodjeljuje pojedincima ili pravnim licima koji su svojim saradničkim angažmanom doprinijeli afirmaciji CNP-a, dodijeljena je doktoru Milici Miljanić, izvršnoj direktorici hotela „Aurel“ sa kojim CNP sarađuje već duži niz godina.

Nakon svečane dodjele nagrada, u Press sali CNP-a otvorena je izložba likovnih radova Smiljane Rakočević i Srđana Kile Milića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније